Hormonale klachten zijn vanaf nu verleden tijd

9

Heb je een onregelmatige cyclus?

Jouw menstruatie cyclus is super onvoorspelbaar. In ‘het boekje’ staat een gemiddelde cyclusduur van 28 dagen.  Jouw cyclus duurt of veel langer, of korter en kan zelfs varieren van de ene keer heel snel achter elkaar en soms heel lang wegblijven.

9

Ben je altijd moe?

Je slaaphormonen werken niet goed waardoor je niet in slaap valt, doorslaapt of uitgerust wakker wordt. En zijn je hormonen uit balans dan kost dat ook overdag bakken met energie.

9

Heb je last van opvliegers?

De overgang is een fase waar elke vrouw mee te maken krijgt en het is een natuurlijk proces. Wanneer je hormonen dan niet in balans zijn krijg je oa last van opvliegers.

9

Lig jij ook wel eens op bed met migraine?

Er zijn verschillende soorten migraine maar een veel voorkomende vorm is de hormonale migraine.

9

Zitten stemmingswisselingen jou ook vaak in de weg?

Iedereen heeft weleens last van stemmingswisselingen maar dit kan veroozaakt worden door je hormonen. Zeker wanneer ze uit balans zijn zal de wisseling vaker en heviger zijn.

9

Heb je regelmatig eetbuien?

Veel vrouwen kunnen heel goed ’emotie-eten’. Een betere benaming zou misschien ‘hormooneten’ zijn want je hormonen regelen ook je honger- en dorst gevoel.

Van vermoeid en een onregelmatige, hevige cyclus naar energiek en een regelmatige cyclus

Ik was altijd ZO moe! De meest simpele dagelijkse dingen kostte me zoveel energie, laat staan leuke dingen doen.  Mijn cyclus was heel onregelmatig en de menstruatie lang, hevig en pijnlijk. Ik had een hele gevoelige en ontstoken hoofdhuid, wat ik er ook op smeerde, de acné ging niet weg. Ook kon ik de hele dag door eten, nooit had ik een verzadigd gevoel.  Naast de crèmes voor mijn huid probeerde ik diverse pillen maar niks loste het probleem op. Ik dacht dat er niks aan te doen was.

Tot ik in aanraking kwam met voetreflextherapie.

Direct na de eerste behandeling merkte ik al verschil en na 6 behandelingen herkende ik mezelf eigenlijk niet meer terug. Een fietsritje van 10 minuten was niet langer een uitdaging. Ik had weer energie over om naast de dagelijkse dingen ook nog andere leuke dingen te doen. Ik voelde me na een maaltijd weer verzadigd waardoor ik niet de hele dag meer aan het eten was. Ook mijn huid werd rustiger. Mijn cyclus werd regelmatig en de menstruatie duurde korter, was minder hevig en zelfs zonder pijn.

Hoewel er een heleboel fasen in het leven zijn waarin de hormonen veranderen en een nieuwe balans moeten vinden, denk aan puberteit, zwangerschap en overgang, hoeven hier helemaal geen klachten bij te zijn.

Dit was voor mij de inspiratie om de opleiding voetreflextherapie te doen.

 

“Mijn doel is om zoveel mogelijk vrouwen van hun hormonale klachten af te helpen”

Geen last meer van hormonale klachten!

Het was voor mij zo’n eyeopener dat ik met voetreflextherapie van mijn klachten af kwam, dat ik besloot om de HBO opleiding voetreflextherapie te volgen. Tijdens de medische vakken zijn de hormonen uitgebreid aan bod gekomen en ook tijdens mijn propedeuse jaar verloskunde heb ik me verdiept in het hormoonstelsel.

Daarnaast heb ik diverse bijscholing gevolgd, onder andere over vruchtbaarheidsproblemen en overgangsklachten.

Sinds de opening van mijn praktijk in 2016 heb ik al meer dan 100 vrouwen geholpen met hormoongerelateerde klachten.

Helemaal mijn ding dus, die hormonen!

Ook jij kunt weer genieten van leuke dingen zonder tussenkomst van hormonale klachten

klachtvrije menstruaties

Geen gedoe meer met onverwachte menstruaties die dagen aanhouden en waarbij je veel last hebt van kramp en bang bent voor doorlekken.

energiek

Je slaapt beter, je spijsvertering werkt beter (dus meer energie) en je hebt geen klachten die heel veel energie kosten dus houd je meer energie over voor leuke dingen.

Weg met opvliegers

Gewoon lekker je ding kunnen doen zonder die opvliegers op te voelen komen vanuit je tenen en dat het zweet je dan uitbreekt. 

Ervaringen van mijn klanten

Wat was dit een ongelofelijke en bijzondere ervaring. Bij aanvang van de behandeling wist ik niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Ik had nooit verwacht zoveel te voelen tijdens de behandelingen.

Larissa kwam vanaf het eerste contact heel professioneel en kundig over waardoor ik het gevoel had in goede handen te zijn.

Ik was heel nieuwsgierig dus heb haar veel vragen gesteld en hier heeft ze altijd kundig op kunnen antwoorden, ze staat open voor feedback en het contact was prettig dus ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld.

Ik heb elke week genoten van een heerlijk ontspanmoment. Lichamelijk voelde ik ook heel veel gebeuren en dat betekent voor mij dat voetreflextherapie wel degelijk iets doet met je. 1 week heeft het ook heel veel emoties losgemaakt, dat was echt een zware week maar ik merk dat ik de situatie vooral beter kon accepteren. De scherpe randjes gingen eraf. Ik ben van binnen rustiger en voel me veel meer ontspannen.

Het fantastische nieuws is dat ik 4 maanden later zwanger ben geworden en mijn gevoel is dat de voetreflextherapie mij zeker heeft geholpen

Nathalie

Vruchtbaarheidsproblemen

Al een paar jaar liep ik rond met klachten die horen bij de overgang, het bouwde zich op maarde laatste tijd was het echt heel heftig. Opvliegers had ik wel 15 tot 25 keer per dag en 4 van de 7 nachten werd ik badend in het zweet wakker.  Door de slechte nachten was mijn energie ook heel ver te zoeken en ik merkte dat ik op mijn werk me minder goed kon concentreren, echt zin en energie om gezellig met vriendinnen iets te gaan doen had ik niet meer.

En toen kwam ik via via bij Larissa terecht. Ze weet waar ze het over heeft en hoewel ik voetreflextherapie niet kende kwam het wat zweverig op me over. Larissa is echter heel nuchter. Ik stond ook versteld hoeveel ik voelde onder mijn voeten maar ook dat het in de rest van mijn lichaam ook ging tintelen en het leek alsof het allemaal weer ging stromen.

Na elke behandeling leken de klachten, zoals Larissa voorspelde, eerst te verergeren maar in de loop van de week zakte het af en na 7 behandelingen heb ik nog een hele enkele aanzet ervaren van een opvlieger maar hij zette nooit door en dit is op 1 hand te tellen. Ook ben ik niet meer kletsnat wakker geworden ‘s nachts en werd ik veel uitgeruster wakker waardoor ik overdag meer energie had en weer leuke dingen ging doen!

Ik ben echt zo ontzettend blij dat ik deze voetreflexbehandelingen heb gehad, echt een verademing en absoluut aan te raden. 

Esther

Overgangsklachten

Wat kan je verwachten?

Veel klanten hebben wel eens gehoord van voetreflextherapie maar ze vinden het wat zweverig klinken en kunnen zich niet zo goed voorstellen wat het precies is. We beginnen de behandeling met een warm voetenbad en je schouders worden losgemaakt met de massagehandschoen zodat je de drukte van de dag makkelijker los kan laten. Dan mag je plaatsnemen in de behandelstoel en starten we met een ‘warming-up’ waarbij de voeten lekker worden ingecrèmed. Zo wen je aan mijn aanraking en kan je makkelijker ontspannen. Vervolgens  behandel ik de reflexzones. Ik leg daarbij stap voor stap uit wat ik doe en je mag altijd vragen stellen. Ervaar wat voetreflex is en wat het voor je kan doen.

Wil jij niet langer last hebben van je hormonen maar kunnen genieten van de leuke dingen?

Ervaar wat voetreflex voor jouw kan doen

Veelgestelde vragen                    

Wat is voetreflextherapie?

Met voetreflex stimuleer je het zelfgenezend vermogen.

Op onze voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met zones/organen van ons lichaam. Het hele lichaam is dus terug te vinden op de voeten. Wanneer er een lichamelijke klacht is, zal er op de corresponderende voetzone een blokkade te voelen zijn.

Met voetreflextherapie zoek ik die blokkades op en behandel ze door er druk op te geven. Er wordt dan een signaaltje gegeven aan het lichaam waar de blokkade zit en dat er werk aan de winkel is. Je lichaam gaat vervolgens zelf aan de slag om de blokkade op te ruimen en hersteld zo de balans. De klacht verdwijnt!

Met welke klachten kan ik terecht?

Eigenlijk kan je met voetreflextherapie alle klachten die je kan hebben behandelen. Van knieblessure tot slaap problemen, van darmklachten tot hielspoor. Het hele lichaam is terug te vinden op onze voeten dus elke klacht kan behandeld worden.

Hoewel ik ben opgeleid om alle klachten te kunnen behandelen heb ik me wel gespecialiseerd in hormoon gerelateerde klachten. Zie hier een lijstje met wat voorbeelden:

 • hevige, onregelmatige menstruatie
 • migraine
 • vruchtbaarheidsproblemen
 • slaap problemen
 • zwangerschaps misselijkheid
 • voorbereiden op de bevalling
 • emotie eten
 • onrustige benen
 • nachtzweten
 • opvliegers
 • stemminswisselingen
 • acné
 • vermoeidheid

Staat jouw klacht hier niet tussen? Je mag altijd vrijblijvend contact opnemen en dan bespreken we wat ik voor je kan doen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor mijn klacht?

Er zijn verschillende factoren die meespelen om te bepalen hoeveel behandelingen nodig zijn om jou klacht te verhelpen.

Bijvoorbeeld hoe lang loop je al met de klacht? Wanneer een klacht nog relatief kort geleden is ontstaan zijn er minder behandelingen nodig dan wanneer je al jaren met een klacht rondloopt.

Mijn ervaring is dat er minimaal 3 behandelingen nodig zijn om een klacht echt te verminderen en gemiddels zijn er 6 behandelingen nodig om een klacht te verhelpen.

Let op, dit kan dus per situatie verschillen, 6 is een gemiddelde. Gedurende het traject wordt de voortgang altijd besproken.

Worden de behandelingen vergoed?

Nee, de behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Ervaringen van mijn klanten

Bedankt voor de behandeling, deze heeft goed geholpen. Ik heb geen onrustige benen meer gehad en het meegegeven zout hielp bij vermoeide voeten, erg rustgevend. Echt een aanrader voor zwangere dames met rusteloze benen.

Evelien

Onrustige benen tijdens de zwangerschap

Ik vond het heel erg moeilijk om van tevoren in te schatten wat ik kon verwachten. Ik ben vooral heel erg tot rust gekomen door de behandelingen. Ik heb dingen verwerkt, ben minder emotioneel en kan weer meer genieten van alles omdat ik veel meer energie heb. Ik kom zeker terug voor meer behandelingen want het voelt ontzettend goed.

Amanda

Vermoeidheid

Wordt jouw leven ook beheerst door je klachten?

Laat mij je helpen om met voetreflextherapie van je klachten af te komen!