Veel gestelde vragen

Wat is voetreflex?

Met voetreflex stimuleer je het zelfgenezend vermogen.

Op onze voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met zones/organen van ons lichaam. Het hele lichaam is dus terug te vinden op de voeten. Wanneer er een lichamelijke klacht is, zal er op de corresponderende voetzone een blokkade te voelen zijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3616-1024x768.jpg
Reflexzones op de onderzijde van de voeten

Door deze reflexzones te behandelen stimuleer je het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Hierdoor kunnen klachten verminderen of verdwijnen, ontspan je zowel lichamelijk als geestelijk en ga je lekkerder in je vel zitten.

Is een behandeling geschikt voor iedereen?

Het uitgangspunt van voetreflexologie is de balans herstellen en het zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleren.

Er zijn enkele situaties waarbij een specifieke zone beter niet kan worden behandeld of een behandeling helemaal wordt afgeraden.

 • Koorts
 • Zwangerschap
 • Besmettelijke ziekte
 • Trombose
 • Hartklachten
 • Een spiraaltje of de pil
 • Een pen of plaatje (kunstmateriaal)
 • Sterilisatie
 • Diabetes
 • Kanker
 • Bij gebruik van medicatie

Bij de intake zal de therapeut altijd dit rijtje afgaan met de vraag of dit van toepassing is in jouw situatie zodat de behandeling daarop kan worden aangepast. Het is je eigen verantwoordelijkheid om volledig en eerlijk te antwoorden, alleen dan kan de therapeut hiermee rekening houden tijdens de behandeling. De metamorfose behandeling kan altijd worden gegeven!

Neem gerust contact op bij twijfel of om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Hoeveel behandelingen?

Soms kan één behandeling al heel veel doen en zal een klacht al kunnen verminderen of verdwijnen. Echter komt het vaak voor dat je al een langere tijd met een klacht rondloopt of deze zeer ernstig is dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Denk aan bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking of spastische darm. Het advies is om dan een behandelcyclus te doen zodat elke opvolgende behandeling het effect van de vorige kan versterken. De ervaring is dat er na 3 behandelingen altijd resultaat is (vermindering van de klacht) en bij 6 tot 8 behandelingen de klacht geheel kan zijn verdwenen. Dit zijn echter indicaties, ieder persoon reageert anders op de behandelingen en ook de hevigheid van de klacht speelt een rol. Bij A moment for balance werken we graag per afspraak zodat er elke keer kan worden geëvalueerd hoe het gaat en hoeveel behandelingen er mogelijk nog nodig zijn. Hierdoor zit je nooit ergens aan vast.

Mocht je nog vragen hebben mag je altijd vrijblijvend contact op nemen en dan help ik je graag verder.

Is elke behandeling hetzelfde?

Nee, Elke behandeling = uniek!

Ieder persoon is uniek en verdient een unieke behandeling. Er zal een behandeling worden gegeven die volledig is afgestemd op de wensen en eventuele klachten van de klant. Ook bij dezelfde klant kan elke behandeling weer net iets anders zijn omdat elke keer de situatie weer veranderd. Er wordt dus per afspraak gekeken welke zones behandeld worden.

Intake

Bij de eerste afspraak zal er een kort intake gesprek plaats vinden, waarbij een anamnese wordt afgenomen. Aan de hand van de antwoorden op de vragen zal er een beeld worden gevormd over de wensen en behoeften en zal er in overleg een behandeling/behandelplan worden samengesteld.

Na het afnemen van de anamnese wordt een geschikte behandeling samengesteld zodat deze volledig aansluit op de situatie/klachten/wensen. Bij elke volgende afspraak zal worden besproken hoe het gaat, wat de wensen en klachten zijn en wordt de behandeling daarop aangepast.

Wat is de metamorfose behandeling?

De metamorfose behandeling is ontstaan uit de voetreflexologie. Het verschil met voetreflex is dat bij deze massage behalve de voeten ook de handen en het hoofd worden behandeld. De behandeltechniek is anders, er worden zachte draaiende bewegingen gemaakt gevolgd door lichte streling van de reflexzones.  Het geeft een heerlijke diepe ontspanning wat nog dagen doorwerkt, brengt je emotioneel in balans en bevordert je persoonlijke ontwikkeling. Het is een goede manier om even helemaal tot rust te komen. Omdat het een hele zachte en liefdevolle massage is, is het ook zeer geschikt voor kinderen of zwangere. Opmerkelijk aan deze behandeling is dat psychische aspecten positief kunnen worden beïnvloed. Mensen die heel onrustig en extrovert waren worden rustiger en komen meer bij zichzelf. Terwijl mensen die meer in zichzelf gekeerd zijn juist in hun gedrag meer naar buiten treden. Het effect van de massage kan dus per persoon verschillend zijn.

We hebben allemaal onze eigen persoonlijkheid. Een deel krijgen we mee bij de geboorte maar het meeste worden we gevormd door omgevingsfactoren. Zo vinden mensen om ons heen altijd wel iets van je en dit kan veel invloed hebben op je gedrag. Als er bijvoorbeeld regelmatig wordt gezegd: “Wat ben je toch sociaal” dan ga je je ook hiernaar gedragen want het wordt van je verwacht. Om aan de verwachting van andere te voldoen ga je je anders voordoen, ook al heb je even geen zin om sociaal te zijn ga je dit toch geforceerd doen, bewust maar soms ook onbewust. Hierdoor ontstaat stress in je lichaam.  Je gaat je “niet lekker in je vel voelen”, wat zich op allerlei verschillende manieren kan uiten. De metamorfose massage zorgt dat je weer kunt zijn wie je werkelijk bent. Je trekt je niets meer aan van wat anderen mensen van je vinden of hoe je zou moeten handelen. Je komt wat steviger in je eigen schoenen te staan.

Een metafoor van deze behandeling is de transformatie van een rups in een vlinder. De rups heeft zich zoveel mogelijk aangepast aan zijn omgeving zodat het niet wordt opgegeten door vijanden. Hij heeft kwaliteiten en talenten in zich die je niet aan de buitenkant kan zien. Dan trekt de rups zich terug en maakt een cocon. In die cocon voltrekt zich de metamorfose van rups naar vlinder. Een prachtige gekleurde vlinder die zich durft te laten zien, kan zijn wat hij altijd als rups al in zich had en door deze metamorfose met zijn mooie vleugels nu een enorme vrijheid heeft.

De metamorfose behandeling is een liefdevolle aanraking, zonder oordeel en zonder verwachtingen.

Bij welke klachten helpt voetreflex?

De lijst met klachten die kunnen worden behandeld met voetreflex is heel lang. Enkele voorbeelden van klachten die behandeld kunnen worden:

 • Stress
 • Slecht slapen
 • Hoofdpijn
 • Overgangsklachten
 • Maag- en darmproblemen
 • Huid problemen
 • Spier- of gewrichtsklachten

Neem vrijblijvend contact op indien je een klacht heebt die hier niet bijstaat, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Welke producten worden gebruikt in de praktijk?

Tijdens de behandelingen wordt er gebruik gemaakt van verschillende producten.

Earth Line – Argan repair bodylotion

Er wordt gewerkt met een bodylotion van het merk Earth Line. Het is een rijk voedende bodylotion met biologische Argan olie, Sheabutter en Aloë vera, kruidenextracten en vitamine E. De lotion hydrateert en verzorgt de huid optimaal, werkt vochtregulerend en maakt de huid zacht en soepel. Zeer geschikt voor een droge en gevoelige huid maar geschikt voor alle huidtypen.

De producten van Earth Line zijn gecertificeerd door BHID, ICADA en Eco-Control. Deze keurmerken garanderen gezonde en 100% natuurlijke ingrediënten, ecologische verdraagzaamheid en het bevorderen van eerlijke handel. Alle Earth Line producten zijn ontwikkeld met 100% natuurlijke ingrediënten en bevatten geen paraffine,  parabenen, synthetische kleurstoffen of parfums.

De Argan repair bodylotion is tevens Vegan en dierproefvrij.

Keltisch zeezout & massage handschoen

Bij de VIP behandeling wordt gebruik gemaakt van Keltisch zeezout in het voetenbad en met de massage handschoen van Flowee worden de schouders los gemasseerd. Hierover volgt binnenkort meer informatie op de website.

Waarom is een traject duurder dan 6 losse VIP behandelingen?

Het traject kost iets meer omdat er een uitgebreidere anamnese zal worden afgenomen waardoor de klacht beter in kaart wordt gebracht. Er wordt aan de hand van deze anamnese ook een uniek behandelplan opgesteld en na elke behandeling wordt geëvalueerd of deze nog aansluit bij de klacht en voortgang. Bij losse behandelingen is daar geen tijd voor terwijl dit echt van meerwaarde is wanneer je van een klacht af wilt komen. Deze extra tijd zit dus in de prijs verwerkt van het traject.