Je hormonen terug in balans & je bruist weer van energie!

9

Vermoeidheid

Voel jij je ook altijd zo moe? Bijna op de automatische piloot kom je de dag door. Hormonen regelen zo’n beetje alles in je lichaam, zo kunnen ze vermoeidheid veroorzaken maar wanneer ze goed werken geven ze je juist energie!

9

Onrustig/opgejaagd gevoel

Je ‘moet’ zoveel en lijkt geen rust in je lijf te hebben, er is altijd nog iets te doen. Cortisol, je stress hormoon wordt bij teveel moeten, teveel aangemaakt en geeft dat onrustige gevoel.

9

Slecht slapen

Je slaaphormonen werken niet goed waardoor je niet in slaap valt, doorslaapt of uitgerust wakker wordt. En zijn je hormonen uit balans dan kost dat ook overdag bakken met energie

9

Stemmingswisselingen

Iedereen heeft weleens last van stemmingswisselingen maar dit kan veroozaakt worden door je hormonen. Zeker wanneer ze uit balans zijn zal de wisseling vaker en heviger zijn.

9

Eetbuien

Veel vrouwen kunnen heel goed ’emotie-eten’. Een betere benaming zou misschien ‘hormooneten’ zijn want je hormonen regelen ook je honger- en dorst gevoel

Wil jij niet langer last hebben van je hormonen maar vol energie kunnen genieten van de leuke dingen?

Laat mij je helpen de balans terug te vinden en weer te bruisen van energie!

Van vermoeid naar fit en energiek!

Ik was altijd ZO moe! De meest simpele dagelijkse dingen kostte me zoveel energie, laat staan leuke dingen doen.

Dit was 15 jaar geleden, ik had zelf hormonale klachten. Ik zat niet lekker in mijn vel en was dus onder andere altijd moe. Het begon al als mijn wekker ging want ik werd nooit fit wakker. Gedurende de dag had ik regelmatig energie dips. De onbeheersbare eetbuien leken ook niet echt te helpen en mijn humeur kon heel snel veranderen.
Na meerdere bezoeken aan de huisarts, specialisten en veel pillen verder, kwam ik bij een voetreflextherapeut terecht.
Al bij de eerste behandeling voelde ik veel gebeuren. Na een paar behandelingen herkende ik mezelf niet meer terug. Ik kreeg weer energie, alsof mijn lichaam weer tot leven kwam. De kwaliteit van mijn slaap verbeterde enorm waardoor ik veel fitter op stond in de ochtend. Ook kreeg ik veel minder behoefte om tussendoor te eten omdat ik vaker het gevoel had vol te zitten. Mijn humeur werd beter, ik voelde me veel vrolijker en ‘lichter’.
Leuke dingen doen was niet langer een uitdaging!
Ik heb me echt verbaast over de werking van onze hormonen en dat je via de voeten zoveel invloed uit kan oefenen op je lichaam en geest.
Dit was voor mij de inspiratie om de 4 jarige HBO opleiding voetreflextherapie te doen.

“Mijn doel is om zoveel mogelijk vrouwen te helpen hun hormoonbalans terug te vinden en weer stralend en energiek in het leven te laten staan.”

Geen last meer van hormonen!

Hormonen hebben mij altijd al gefascineerd. Tijdens mijn opleiding verpleegkunde en verloskunde dook ik al in het hormoonstelsel en ook op de HBO opleiding voetreflextherapie kwam dit uitgebreid aan bod tijdens de medische vakken.
Inmiddels bestaat mijn praktijk ‘A moment for balance’ al ruim 5 jaar. In de praktijk zag ik hoeveel klanten worstelde met dezelfde klachten als waar ik zelf mee heb geworsteld. Elke keer weer waren de resultaten van de voetreflextherapie op de hormonen zo goed dat ik hier mijn specialisatie van heb gemaakt.
Ik heb al zoveel klanten mogen helpen om de (hormonale) balans terug te vinden, zowel fysiek als mentaal. Ze kunnen weer vol energie van het leven kunnen genieten. En dat geeft mij ook weer super veel energie!

Weer bruisend van energie genieten van het leven.

Energiek

Weer fit en vol energie de dag door!

Uitgerust wakker worden

Sneller, dieper en lange slapen!

Lekker in je vel

Hormonen blij, jij ook blij!

Ervaringen van mijn klanten

Wat was dit een ongelofelijke en bijzondere ervaring. Bij aanvang van de behandelingen wist ik niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Ik had nooit verwacht zoveel te voelen tijdens de behandelingen.

Larissa kwam vanaf het eerste contact heel professioneel en kundig over waardoor ik het gevoel had in goede handen te zijn.

Ik was heel nieuwsgierig dus heb haar veel vragen gesteld en hier heeft ze altijd kundig op kunnen antwoorden, ze staat open voor feedback en het contact was prettig dus ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld.

Ik heb elke week genoten van een heerlijk ontspanmoment. Lichamelijk voelde ik ook heel veel gebeuren en dat betekent voor mij dat voetreflextherapie wel degelijk iets doet met je. 1 week heeft het ook heel veel emoties losgemaakt, dat was echt een zware week maar ik merk dat ik de situatie vooral beter kon accepteren. De scherpe randjes gingen eraf. Ik ben van binnen rustiger en voel me veel meer ontspannen.

Nathalie

Al een paar jaar liep ik rond met klachten. Door slechte nachten was mijn energie heel ver te zoeken en ik merkte dat ik op mijn werk me minder goed kon concentreren, echt zin en energie om gezellig met vriendinnen iets te gaan doen had ik niet meer.

En toen kwam ik via via bij Larissa terecht. Ze weet waar ze het over heeft en hoewel ik voetreflextherapie niet kende kwam het wat zweverig op me over. Larissa is echter heel nuchter. Ik stondversteld hoeveel ik voelde onder mijn voeten. Maar ook dat het in de rest van mijn lichaam ging tintelen en het leek alsof het allemaal weer ging stromen.
Na elke behandeling leken de klachten, zoals Larissa voorspelde, eerst te verergeren maar in de loop van de week zakte het af en na 6 behandelingen voelde ik me super! De nachten gaan ook veel beter, ik word uitgeruster wakker waardoor ik overdag meer energie heb en weer leuke dingen doe!

Ik ben echt zo ontzettend blij dat ik deze voetreflexbehandelingen heb gehad, echt een verademing en absoluut aan te raden. 

Esther

Wat kan je verwachten?

Veel klanten hebben wel eens gehoord van voetreflextherapie maar ze vinden het wat zweverig klinken en kunnen zich niet zo goed voorstellen wat het precies is. We beginnen de behandeling met een warm voetenbad en je schouders worden losgemaakt met de massagehandschoen zodat je de drukte van de dag makkelijker los kan laten. Dan mag je plaatsnemen in de behandelstoel en starten we met een ‘warming-up’ waarbij de voeten lekker worden ingecrèmed. Zo wen je aan mijn aanraking en kan je makkelijker ontspannen. Vervolgens  behandel ik de reflexzones. Ik leg daarbij stap voor stap uit wat ik doe en je mag altijd vragen stellen. Ervaar wat voetreflex is en wat het voor je kan doen.

Ben jij klaar om je weer fit en energiek te voelen?

Veelgestelde vragen                    

Wat is voetreflextherapie?

Met voetreflex stimuleer je het zelfgenezend vermogen.

Op onze voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met zones/organen van ons lichaam. Het hele lichaam is dus terug te vinden op de voeten. Wanneer er een lichamelijke klacht is, zal er op de corresponderende voetzone een blokkade te voelen zijn.

Met voetreflextherapie zoek ik die blokkades op en behandel ze door er druk op te geven. Er wordt dan een signaaltje gegeven aan het lichaam waar de blokkade zit en dat er werk aan de winkel is. Je lichaam gaat vervolgens zelf aan de slag om de blokkade op te ruimen en hersteld zo de balans. De klacht verdwijnt!

Met welke klachten kan ik terecht?

Eigenlijk kan je met voetreflextherapie alle klachten die je kan hebben behandelen. Van knieblessure tot slaap problemen, van darmklachten tot hielspoor. Het hele lichaam is terug te vinden op onze voeten dus elke klacht kan behandeld worden.

Hoewel ik ben opgeleid om alle klachten te kunnen behandelen heb ik me wel gespecialiseerd in hormoon gerelateerde klachten. Zie hier een lijstje met wat voorbeelden:

 • hevige, onregelmatige menstruatie
 • migraine
 • vruchtbaarheidsproblemen
 • slaap problemen
 • zwangerschaps misselijkheid
 • voorbereiden op de bevalling
 • emotie eten
 • onrustige benen
 • nachtzweten
 • opvliegers
 • stemminswisselingen
 • acné
 • vermoeidheid

Staat jouw klacht hier niet tussen? Je mag altijd vrijblijvend contact opnemen en dan bespreken we wat ik voor je kan doen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor mijn klacht?

Er zijn verschillende factoren die meespelen om te bepalen hoeveel behandelingen nodig zijn om jou klacht te verhelpen.

Bijvoorbeeld hoe lang loop je al met de klacht? Wanneer een klacht nog relatief kort geleden is ontstaan zijn er minder behandelingen nodig dan wanneer je al jaren met een klacht rondloopt.

Mijn ervaring is dat er minimaal 3 behandelingen nodig zijn om een klacht echt te verminderen en gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig om een klacht te verhelpen.

Let op, dit kan dus per situatie verschillen, 6 is een gemiddelde. Gedurende het traject wordt de voortgang altijd besproken.

Worden de behandelingen vergoed?

Nee, de behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Ervaringen van mijn klanten

Bedankt voor de behandeling, deze heeft goed geholpen. Ik heb geen onrustige benen meer gehad en het meegegeven zout hielp bij vermoeide voeten, erg rustgevend. Echt een aanrader voor zwangere dames met rusteloze benen.

Evelien

Onrustige benen tijdens de zwangerschap

Ik vond het heel erg moeilijk om van tevoren in te schatten wat ik kon verwachten. Ik ben vooral heel erg tot rust gekomen door de behandelingen. Ik heb dingen verwerkt, ben minder emotioneel en kan weer meer genieten van alles omdat ik veel meer energie heb. Ik kom zeker terug voor meer behandelingen want het voelt ontzettend goed.

Amanda

Vermoeidheid

Ben jij ook klaar met die vermoeidheid?

Laten we samen aan de slag gaan om je hormonen weer terug in balans te brengen zodat je weer fit en energiek van het leven kan genieten!