Larissa van der Heijden-Peschier

Mindrelax-voetreflextherapeut met aandacht voor jou

Ik help vrouwen om tijd voor zichzelf te maken en te ontdekken wat zij nodig hebben.

Ze voelen zich daardoor fitter en blijer, de dagelijkse dingen gaan ze makkelijker af en ze staan weer in het middelpunt van hun eigen leven.

Altijd stond ik ‘aan’
Jaren lang heb ik altijd het gevoel gehad dat ik ‘aan’ stond. Druk in mijn hoofd, continu het gevoel hebben van alles te moeten, te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Altijd to-do lijstjes, voor andere klaar staan en ik was vooral altijd moe. Moeilijk uit bed komen’s ochtends. Een fietstocht van 10 minuten moest uit mijn tenen komen en na school en later uit het werk was ik bekaf en had ik nergens zin in. Ik was een echte koukleum met vooral koude voeten, had geen puf om nog te sporten, zag er tegenop om met vriendinnen af te spreken of gezellig een rondje stad te gaan en mijn lichaam voelde zwaar en leeg aan. Mijn ervaring is dat de maatschappij overweldigend en veeleisend kan zijn en je zit al snel in een negatieve (onbewuste) gedachtenflow. Ik ben langs de huisarts geweest, probeerde van alles, andere voeding, pillen, meer sporten maar het leek allemaal niet te helpen. Tot ik naar een voetreflextherapeut ging en mijn energie weer terug kwam.

‘Ik’ weer op nummer 1
Met elke behandeling voelde ik me energieker en krachtiger worden! Ik kwam terug in balans. Eerst was ik teveel op de buitenwereld gefocust, wat andere willen, vragen, verwachten. Ik zat teveel in mijn hoofd, was het contact met mijn lichaam kwijt. En de gedachten die ik had waren vooral nagetief maar ik heb geleerd hoe je een positieve mindset kan ontwikkelen waardoor er ook meer rust en overzicht ontstaat in je hoofd. Ik zette eerst altijd anderen in het middelpunt van mijn leven maar tijdens de behandelingen kwam ik weer in het middelpunt te staan van mijn eigen leven. Ik werd weer vrolijk, had weer zin om lekker te shoppen en met vriendinnen af te spreken. Ik voelde me weer licht en fit waardoor ik ook rechter op ging lopen, krachtig, vol energie en zelfvertrouwen. Wat een heerlijk gevoel om uitgerust wakker te worden, zonder problemen met de fiets ergens aan te komen en juist uit te kijken naar het sporten. Ik was weer een gezellige, enthousiaste meid vol zelfvertrouwen en durfde te luisteren naar mijn gevoel en behoefte.

Ik ben Larissa, getrouwd, mama van 2 kids en mindrelax-voetreflextherapeut. Hoewel dit voor heel veel mensen zweverig klinkt ben ik een enthousiaste en nuchtere West-Fries die met beide benen op de grond staat.

Nu
Inmiddels is het zo’n 15 jaar geleden dat ik voor mezelf ben gaan kiezen, dat ik tijd voor mij vrij ging maken. Ik merk door de jaren heen dat ik hierin nog regelmatig wordt uitgedaagd. Ik ben druk met werk, het huishouden, mijn man en kinderen, familie, vriendinnen etc. Maar ook de maatschappelijke druk, hoge verwachtingen en oordelen spelen mee. Door mijn opgedane (zelf)kennis, ervaring, de opleiding voetreflextherapie en door tijd voor mezelf te nemen, voorkom ik dat mijn batterij leeg loopt. Nu weet ik hoe ik, door tijd voor mezelf te nemen, mijn energie juist een boost kan geven. Het is zo gaaf om zelf de regie te hebben over hoe ik me voel en  hoeveel energie ik heb, te doen wat goed voor mij is en wat ik nodig heb! Met het openen van mijn eigen praktijk heb ik niet alleen een manier gevonden om mijn eigen energie te boosten maar help ik ook anderen om terug in balans te komen door tijd vrij te maken en zichzelf op nummer 1 te zetten. 
Mijn visie
We lijken wel te moeten accepteren dat we moe en druk zijn, alsof het erbij hoort. Het altijd maar klaar staan voor anderen, veel ‘moeten’, geen tijd voor jezelf, geen ruimte geven aan emoties maar tanden op elkaar en door. Maar jou leven moet om jou draaien en niet om anderen. Jij moet in het middelpunt gaan staan in plaats van je in allerlei bochten moeten wringen om rekening te houden met anderen. Jij bent het waard om jezelf eens op nummer 1 te zetten, daar word je juist een leuker en blijer persoon van omdat je weer gaat bruisen van energie.
Dit moet je over mij weten
Als nuchtere West-Fries sta ik, ondanks een vaak zweverige indruk bij voetreflextherapie, met beide benen op de grond. Ik ben een positieve, enthousiaste vrouw die onwijs geniet van tijd doorbrengen met mijn man en 2 kinderen en vol energie alles uit het leven probeert te halen. Het behandelen, coachen en inspireren van mijn klanten is mijn passie. Ik stap al vol energie mijn praktijkruimte binnen maar na een behandeling kom ik met nog veel meer energie weer naar buiten. Hoe fantastisch is dat?! Beslissingen nemen doe ik vaak op gevoel en daardoor kies ik niet altijd voor de makkelijkste, veiligste of meest logische weg. Ik ben onwijs dankbaar, voor alle mooie dingen in mijn leven maar ook de minder fijne dingen kan ik zien als leermomenten en daar ben ik dankbaar voor. Mijn gezin, de praktijk, ons fijne huis met tuin en het prachtig uitzicht geven mij elke dag bakken met energie.
Dit is typisch Larissa
– Ik vind grote groepen en drukte helemaal niet fijn. Doe mij maar gewoon 1 op 1 met iemand zodat ik me echt kan focussen op het gesprek en de persoon. Het liefst spreek ik dus met een vriendin thuis af met een kopje thee of om lekker samen een rondje te wandelen en bij te kletsen.
– Ik kan heel moeilijk niets doen, wil altijd ergens mee bezig zijn en dat zijn vaak meerdere projecten tegelijk.
– Boeken lezen vind ik heerlijk en Santa Montefiore is mijn favoriete schrijfster. Als ik eenmaal begin met lezen kan ik de nacht doorhalen om hem uit te lezen.
– Dansen vind ik super leuk! Ik heb jarenlang op hoog niveau aan latin formatiedansen gedaan en kan echt genieten van een lekker uurtje zumba.
– Zit ik er even doorheen en voel ik me moe? Dan ga ik een rondje tuincentrum of rommelen in de tuin, daar vrolijk ik altijd enorm van op en krijg ik super veel energie van.

Wil jij samen met mij werken aan jouw klachten?


Mijn opleidingen:

Voetreflextherapie

4-jarige HBO opleiding Voetreflextherapie, inclusief medische basisvakken

Verpleegkunde & verloskunde

Propedeusejaar afgerond van HBO verpleegkunde en opleiding verloskunde

Specialisatie hormonen

Bijscholing in de overgang, vruchtbaarheidsproblemen en metamorfose behandeling

Hoe klanten mij ervaren

Larissa is een hele lieve kundige meid. Ze weet wat ze doet en totaal ontspannen ging ik naar huis.

Stefanie

Maak een afspraak om samen met mij aan de slag te gaan