Home » Blog » Blog » Zeg juist vaker JA!

Zeg juist vaker JA!

door | 29 mrt, 2024 | Blog

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik onder het mes ging. Op eigen initiatief maar wel pas nadat ik een behoorlijk aantal belemmerende overtuigingen over boord heb gegooid zei ik ja tegen een borstverkleining.

‘Wees blij met wat je hebt’
‘Je kan nog prima functioneren dus stel je niet aan’
‘Er zijn veel ergere dingen in de wereld’
‘In een gezond lichaam snij je niet, wat als er iets mis gaat’
‘Wat zullen anderen wel niet denken van een borstoperatie’
‘Lekker egoïstisch. Mark moet vrij vragen en alles wat ik doe moet door hem worden opgevangen… De kinderen zullen naar opa en oma moeten… 6 weken herstel, misshcien nog wel langer als er iets mis gaat…Iedereen moet rekening met mij houden, dat is het niet waard’

Maar weet je, ik ben het wél waard.  

De operatie was één van de beste beslissingen in mijn leven. Ik voelde me direct zo ongelofelijk fantastisch, krachtig, energiek en gelukkig! En dat straal je uit. Dus als ik bedenkt wat die ja tegen de operatie in eerste instantie misschien heeft gevraagd van anderen en in de categorie egoïstisch valt kan ik je garanderen dat het zich driedubbel heeft terugbetaald.

Ik heb geen pijn meer, voel me energiek, krijg veel meer werk verzet, ben lekker actief en enthousiast met gezinsuitjes, heb veel meer zelfvertrouwen en voel me krachtiger en positiever.

Het heeft me ook aan het denken gezet. Want ik hoor vaak klanten zeggen dat ze veel te vaak ja zeggen en het moeilijk vinden om nee te zeggen tegen anderen als er iets van ze gevraagd wordt. Hoe zit dat met jou, kan jij goed nee zeggen? Hoor jij jezelf ook vaak ja zeggen terwijl je eigenlijk nee voelt?

Maar wist je dat je vaker nee zegt dan jij je waarschijnlijk realiseert?!

Je zegt het waarschijnlijk de hele dag, alleen tegen de verkeerde persoon. Je zegt namelijk de hele dag nee tegen jezelf.

Als het gaat om wat een ander wil, wat een ander nodig heeft, als het gaat om iets wat goed is voor een ander, waar een ander blij van wordt dan zeg je zo vaak ja.
Maar als het gaat om iets wat jij graag zou willen, iets wat jij nodig hebt, iets wat goed is voor jou is en iets waar jij blij van wordt dan zeg je nee.

En je doet daarmee jezelf zo te kort.

Want het is niet egoïstisch om ja te zeggen tegen jouw dromen, verlangens, wensen en behoefte. Jij bent waarschijnlijk opgevoed met de boodschap dat je rekening moet houden met anderen, dat je voor anderen moet zorgen en klaar moet staan.

Maar dat doe je juist door die nee tegen jezelf te vervangen door een ja voor jezelf. Daar help je anderen pas echt mee.

Zeg maar ja tegen jezelf om gewoon lekker een potje te janken als jij de tranen voelt prikken in ogen.
Zeg maar ja tegen jezelf om een dagje te lummelen en niet productief te zijn.
Zeg maar ja tegen jezelf als jij vanavond geen zin hebt om naar dat feestje te gaan maar lekker op de bank wilt ploffen.
Zeg maar ja tegen jezelf als jij dat sportschool abonnement op wilt zeggen omdat je er doodongelukkig van wordt.
Zeg maar ja tegen een mooie bos verse bloemen voor jezelf als jij daar blij van wordt. En zeg dan ook ja tegen tegen jezelf om ervan te mogen genieten ipv dat het duur is, zonde van het geld en ze maar maximaal een week zullen staan)
Zeg maar ja tegen jezelf om iets lekkers te nemen bij de koffie/thee en daar ook lekker van te genieten.
Zeg maar ja tegen jezelf voor een volledige pauze op het werk, misschien zelfs een extra uitgebreide zodat jij echt rustig kunt lunchen en misschien ook lekker even een rondje buiten kan wandelen.
Zeg maar ja tegen jezelf…..

Dus waar droom jij stiekem van? Waar blokkeer jij nu je (levens)energie door nee te zeggen tegen jezelf? Waar heb jij behoefte aan? Waar saboteer jij je geluk door nee te zeggen tegen jezelf? Waar doe jij jezelf te kort en houd jij jezelf nu nog klein? Waar kan jij nu in plaats van nee, ja tegen jezelf zeggen?

Nu hoef je natuurlijk niet direct een ja te zeggen tegen iets groots als een operatie. Het mag dus ook kleiner, bijvoorbeeld jezelf een heerlijke energiebooster behandeling gunnen… 😉

leuk als je met me wilt delen waar jij al die tijd nee hebt gezegd tegen jezelf en waar jij nu ja tegen jezelf gaat zeggen dus schrijf een reactie of stuur een mailtje naar info@amomentforbalance.com.

Ik heb afgelopen week ja gezegd tegen een jaartraject met mijn eigen coach, iets wat ik mezelf eerder nooit zou durven gunnen maar nu ik dit heb gedaan voelt het fantastisch omdat ik weet dat dit mij zoveel verder gaat brengen. Waar ga jij ja tegen zeggen? Laat je het me even weten?

Ohja, nog een super leuk nieuwtje: er komt een nieuwe praktijkruimte!!! Afgelopen week hebben Mark en ik namelijk ook ja gezegd tegen een verbouwing van onze garage en dat betekent dat daar over een paar maanden een nieuwe praktijkruimte gaat komen! Dit is echt een ja waar Mark en ik super, mega blij mee zijn, maar ook hier kan jij lekker van meegenieten als je bij me in de praktijk komt voor een behandeling na de zomer 😃

Ik wens je een fantastische dag, hopelijk met een ja voor jezelf.

Ps. Deze blog heb ik afgelopen week verstuurd als inspiratiemail. Heeft dit jouw geinspireerd en wil jij ook elke zondag mijn mail ontvangen dan kan jij je hier gratis aanmelden.

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Vallende blaadjes 🍂

Vallende blaadjes 🍂

Ik hoor het veel de laatste tijd: vermoeidheid, neerslachtig, kou en verkleumd lichaam, emotioneel, nergens zin in behalve languit op de bank netflixen, onrustig en opgejaagd gevoel…oftewel de herfst (winter)dip! En daar is niks mis mee, lees hier waarom.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin