Home » Blog » Blog » Word jij blij van alle 🎄plannen?

Word jij blij van alle 🎄plannen?

door | 19 dec, 2022 | Blog

Nog een weekje en dan is het kerst!! De afgelopen weken kon je er al niet omheen met de kerstmuziek op de radio, de verlichting in de tuinen en aan het huis, de kerstbomen en kerstshows. En waarschijnlijk zijn er al een heleboel plannen gemaakt. Hoe, waar en met wie op welk moment moet er tijd doorgebracht worden? Wanneer moet er eten worden gekookt en wanneer kunnen de cadeautjes worden uitgepakt? En dat gaat vaak niet zonder gedoe…

Herken je dat, dat er ‘gedoe’ is over de indeling en invulling rondom kerst?

Nu verwacht ik dat er inmiddels concreet dingen zijn afgesproken maar hoeveel water heb jij bij de wijn gedaan? Welke compromis is er gesloten? Het blijkt organisatorisch altijd wel wat voeten in de aarde te hebben.
Vaak moet er onder andere rekening worden gehouden met (de families en plannen van) aanhang.
Of wil je het liefst lekker makkelijk uiteten in een restaurant zodat je er thuis geen rommel van hebt en niet hoeft te koken maar de rest van de familie vind het veel gezelliger om thuis te gourmetten.
Of iedereen neemt een deel van het menu voor zijn rekening, de één het voorgerecht, een ander het hoofdgerecht en weer iemand anders het toetje. Maar je weet nu al dat anderen een culinair hoogstandje op tafel zullen zetten dus kan jij je er eigenlijk ook niet te makkelijk vanaf maken en duik je met tegenzin de keuken in.
En dan zijn er nog de cadeautjes… doen we wel of geen cadeautjes, voor iedereen één cadeautje of pakken we groots uit?

Het levert vaak best veel stress, onrust en frustratie op al die kerstplannen en verplichtingen.

Als je eens, geheel tegen de kerst gedachten in, bedenkt hoe jij kerst zou willen vieren, hoe ziet dat er dan uit? Stel je dan voor dat je met niets en niemand rekening hoeft te houden. Denk puur en alleen aan jou wensen en behoeften.
En kijk dan nu eens naar de plannen die er zijn voor deze kerst? Hoe verschilt dit van elkaar?

Vooral deze tijd van het jaar ga je heel vaak over je eigen grens heen. Met het gevolg dat je het super druk hebt. Je in allerlei bochten wringt om het iedereen naar het zin te maken. Maar heb jij het dan eigenlijk ook wel naar je zin? Of zie je er stiekem als een berg tegenop, krijg je al buikpijn bij het idee en moet je 3e kerstdag bijkomen omdat je zo onwijs moe bent van de voorbereidingen en het gezellig samen zijn? Want het zal vast en zeker gezellig zijn maar qua energie wordt je helemaal leeg getrokken als je niet voldoende luistert naar jezelf en over je grenzen gaat.

Ik hoor eigenijk net iets te vaak om me heen ‘lekker als het ook weer geweest is’…Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Je moet er met een vrolijk, voldaan en energiek gevoel op terug kijken toch? Wat is het anders waard dan? Waarom doe je iets waar je van te voren stress van hebt en vervolgens dagen van moet bijkomen?

Nu snap ik natuurlijk dat je toch ergens wel een beetje rekening moet houden met anderen als je samen kerst wilt vieren. Maar het probleem is vaak dat je überhaupt geen idee hebben waar jij behoefte aan hebt. Jij past je wel aan, aan de wensen en mogelijkheden van anderen. Ten koste van jou en je energie. Maak jou wensen eens het start punt.

Dus hoe pak je dat dan aan? Voor dit jaar is het wat kort dag en alle plannen zijn al gemaakt. Gebruik dan deze kerst om te ontdekken wat jij zou willen. Neem deze kerst af en toe even een kleine ‘pauze’. Ga lekker zitten op een stoel, leun achterover, kijk eens om je heen en voel wat je voelt. Bedenk of jij hier blij en gelukkig van wordt. Is dit hoe jij het ook zou doen als je helemaal nergens rekening mee zou houden of zou je iets anders doen? Waar ga jij je grens over?

Vaak zijn we de dagen voor kerst ook al druk in de weer met regelen, versieren, boodschappen doen of gewoon alleen het idee al van alle kerstplannen geeft een druk en onrustig gevoel in je hoofd en lichaam.

Ook de periode vóór kerst is het dus heel fijn om even stil te staan en je af te vragen, word ik hier blij van? Of zou ik volgend jaar misschien iets anders willen?

Doe ik dit voor mezelf of doe ik dit voor een ander?
Krijg ik hier energie van of kost het me energie?

En ik denk dat je wel weet wat de juiste antwoorden zijn… maar zijn dat ook jou antwoorden? 😉

Over Larissa

Mijn naam is Larissa, mindrelax-voetreflextherapeut bij A moment for balance.

Ik help vrouwen die worstelen met vermoeidheid om weer te bruisen van energie.

In 2016 ben ik afgestudeerd op de HBO opleiding ‘School voor voetreflexologie’ en op datzelfde moment is mijn praktijk geopend. Inmiddels heb ik al veel klanten geholpen om de energie terug in balans te krijgen zodat ze weer lekker in hun vel zitten en volop kunnen genieten van het leven.

 

Interessante onderwerpen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin