Home » Blog » Blog » Wat is de metamorfose massage?

Wat is de metamorfose massage?

door | 24 sep, 2021 | Blog

De metamorfose behandeling is ontstaan uit de voetreflexologie. Het verschil met voetreflex is dat bij deze massage behalve de voeten ook de handen en het hoofd worden behandeld. De behandeltechniek is anders, er worden zachte draaiende bewegingen gemaakt gevolgd door lichte streling van de reflexzones.  Het geeft een heerlijke diepe ontspanning wat nog dagen doorwerkt, brengt je emotioneel in balans en bevordert je persoonlijke ontwikkeling. Het is een goede manier om even helemaal tot rust te komen. Omdat het een hele zachte en liefdevolle massage is, is het ook zeer geschikt voor kinderen of zwangeren. Opmerkelijk aan deze behandeling is dat psychische aspecten positief kunnen worden beïnvloed. Mensen die heel onrustig en extravert waren, worden rustiger en komen meer bij zichzelf. Terwijl mensen die meer in zichzelf gekeerd zijn juist in hun gedrag meer naar buiten treden. Het effect van de massage kan dus per persoon verschillend zijn.

We hebben allemaal onze eigen persoonlijkheid. Een deel krijgen we mee bij de geboorte maar het meest worden we gevormd door omgevingsfactoren. Zo vinden mensen om ons heen altijd wel iets van je en dit kan veel invloed hebben op je gedrag. Als er bijvoorbeeld regelmatig wordt gezegd: “Wat ben je toch sociaal” dan ga je je ook hiernaar gedragen, want het wordt van je verwacht. Om aan de verwachting van andere te voldoen ga je je anders voordoen, ook al heb je even geen zin om sociaal te zijn ga je dit toch geforceerd doen, bewust maar soms ook onbewust. Hierdoor ontstaat stress in je lichaam.  Je gaat je “niet lekker in je vel voelen”, wat zich op allerlei verschillende manieren kan uiten. De metamorfose massage zorgt dat je weer kunt zijn wie je werkelijk bent. Je trekt je niets meer aan van wat anderen mensen van je vinden of hoe je zou moeten handelen. Je komt wat steviger in je eigen schoenen te staan.

Een metafoor van deze behandeling is de transformatie van een rups in een vlinder. De rups heeft zich zoveel mogelijk aangepast aan zijn omgeving zodat het niet wordt opgegeten door vijanden. Hij heeft kwaliteiten en talenten in zich die je niet aan de buitenkant kan zien. Dan trekt de rups zich terug en maakt een cocon. In die cocon voltrekt zich de metamorfose van rups naar vlinder. Een prachtige gekleurde vlinder die zich durft te laten zien, kan zijn wat hij altijd als rups al in zich had en door deze metamorfose met zijn mooie vleugels nu een enorme vrijheid heeft.

De metamorfose behandeling is een liefdevolle aanraking, zonder oordeel en zonder verwachtingen.

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Powervrouw

Powervrouw

Deze blog schrijf ik naar aanleiding van een behandeling afgelopen week. Want ik wil graag eens met je delen wat ik zooo vaak voel en tegelijk hoor bij mijn klanten. Kleine spoiler, dat zijn 2 totaal verschillende dingen 😉

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin