Home » Blog » Blog » Wat er mis is met bijkomen op vakantie

Wat er mis is met bijkomen op vakantie

door | 10 aug, 2022 | Blog

We zitten midden in de zomervakantie en daar hoort natuurlijk op vakantie gaan ook bij! We kijken er natuurlijk enorm naar uit om lekker weg te gaan, even andere omgeving, niets moeten. Maar dit is wat er dan vaak wordt gezegd: Ik ben zooo toe aan vakantie!!

Blijkbaar zijn de eerste paar dagen op vakantie om te onthaasten. Het duurt dan even voordat je kan ontspannen en genieten. Zonde eigenlijk toch? Dat we blijkbaar in ons dagelijks leven zo druk zijn dat je de eerste dagen ‘kwijt’ bent om rust in je hoofd te krijgen, de dagelijkse drukte wat afzakt en je je eindelijk relaxt voelt.

‘Alle vermoeidheid komt er uit op vakantie’

Hoe zou het zijn om van te voren die vermoeidheid al even de ruimt te geven? Dat die non-stop gedachtenstroom al eerder een paar versnellingen omlaag gaat? Dat het opgejaagde gevoel plaats maakt voor ontspanning. En dat dus allemaal al voordat je op vakantie gaat, zodat je optimaal kan genieten van je vakantie. Je betaald er volgens mij ook genoeg voor toch..?!

Ik denk dat vakantie bedoeld is om te ontspannen en leuke dingen te doen, te doen waar je echt zin in hebt. ‘Bijkomen’ valt wat mij betreft dus eigenlijk niet onder vakantie. Bijkomen is (hard) werken namelijk. Aan bijkomen zou je tijd moeten besteden in je dagelijkse leven zodat je ook dat lekker los kan laten als je op vakantie gaat.

Door het hele jaar rond tussen de drukte en verplichtingen door bij te komen en tijd voor jezelf te nemen voorkom je dat je waardevolle dagen van je vakantie kwijt bent aan bijkomen. Het dagelijks leven zal ook makkelijker worden en je snakt niet zo naar een vakantie om jezelf weer op te laden voor de volgende maanden dat je in de dagelijkse sleur 10 ballen tegelijk hoog moet houden.

Begint jou vakantie eigenlijk ook altijd met een paar dagen bijkomen?  

Super zonde dus want je zou gewoon optimaal moeten kunnen genieten. Heeft bovenstaande tekst je nieuwe inzichten gegeven? Herken jij je eigenlijk wel in dit verhaal? Dan is het tijd om te zorgen dat je de volgende vakantie helemaal uitgerust, fit en energiek op vakantie gaat. Door daar nu bewust van te worden en te kiezen voor jezelf ben jij straks helemaal klaar om te gaan genieten van een vakantie zoals hij bedoeld is: in balans en vol energie vanaf dag 1!

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin