Home » Blog » Blog » Warrige antwoorden

Warrige antwoorden

door | 2 okt, 2023 | Blog

De maand september is voorbij gevlogen voor mijn gevoel. En ik merk dat ik deze maand nog veel bewuster ben geweest dan anders. Afgelopen week heb ik gewandeld met een vriendin en ze vroeg me hoe het ging. De ‘lading’ van mijn antwoord leek ook zo anders dan anders.

Privé gebeurd er veel, zowel extreem positief maar ook wel wat extreem pittige dingen. En zakelijk voel ik van alles verschuiven en veranderen.

Dat ik antwoord probeerde te geven op de vraag van mijn vriendin, hoe het met me gaat, merkte ik al heel snel dat ik super vaag en warrig antwoord gaf. Net als je waarschijnlijk niet heel veel kan met het eerste stuk van deze blog. Want alles wat er speelt bij me op dit moment zit op gevoelsniveau en ik lijk hem nog niet zo goed te kunnen koppelen en verwoorden.

Ik zit nog midden in een proces en daarbij, je hoeft niet altijd alles onder woorden te kunnen brengen. Iets wat we wel graag zouden willen. Alles kunnen uitdenken, benoemen, analyseren. Maar ik merk dat ik niet echt de behoefte voel om nu alles goed onder woorden te brengen, het mag gaan zoals het gaat.

Regelmatig vraag ik aan klanten die bij me in de stoel liggen hoe het gaat, wat ze voelen, waar dat gevoel vandaan komt etc. En 9 van de 10 keer kunnen ze daar niet direct een antwoord op geven. En doordat ik de vraag stel lijkt het weleens alsof ik daar wel (direct) een antwoord op verwacht. Maar meestal plant ik een zaadje. Het gaat me eigenlijk niet eens om de woorden die je eraan geeft. Het gaat mij erom dat je even de tijd neemt om bewust te worden. Wat speelt er in je leven, wat speelt er in je lichaam, hoe voel jij je. Dat hoef je van mij niet tot in detail te kunnen omschrijven, het gaat erom dat je het gaat voelen.

Ik moet erbij zeggen, tijdens een behandeling, op het moment dat ik een vraag stel zoals hoe het met je gaat en je gaat daarover nadenken in een poging antwoord te geven, krijg ik ook al een antwoord zonder woorden. Er verschuift namelijk energie op dat moment. Jouw energie bevat die informatie en die kan ik ook voelen via jouw voeten.

Tijdens de wandeling van de week vroeg mijn vriendin trouwens als eerste welk cijfer ik mijn leven op dit moment geef. Gewoon een algemeen cijfer, hoe het gaat, hoe ik me voel, wat er speelt, wat ik meemaak. Ik vraag mijn klanten, in ieder geval tijdens mijn traject, ook wel eens om een cijfer te geven.
Ik wil dezelfde vraag nu ook aan jouw stellen.

Welk cijfer geef jij jouw leven op dit moment?

Wat is je eerste ingeving? En wat gebeurd er met dat cijfer als je extra gaat voelen? En veranderd het cijfer als je erover na gaat denken?

Neem hier even een moment voor, een minuutje bijvoorbeeld en lees dan pas verder.

Mijn eerste ingeving was een 7. Toen ik ging voelen bleef het een 7 want dat ik 8 in gedachten nam merkte ik weerstand. Toen ging ik naar een 6 in gedachten en voelde ik opnieuw weerstand.
Ik dacht weer aan de 7 en kreeg een rustig en ontspannen gevoel, zelfs een tevreden glimlach op mijn gezicht omdat het kloppend voelde.
Daarna gingen we in gesprek over hoe met mij gaat, toen kwam dat hele warrige verhaal eruit. En elke keer dacht ik terug aan het cijfer, en elke keer klopte hij.

Om een stapje verder te gaan, ben ik oké met dit cijfer?

Mijn antwoord daarop is ja. Je zou kunnen streven naar een 10. Maar ik merk dat het voor mij daar niet om gaat. Het gaat mij om de beleving. Ik voel intense dankbaarheid voor deze 7. Want ik maak mooie dingen mee en minder leuke dingen. Maar die 7 voelt wel heel krachtig, ik voel me zelf ook heel sterk en krachtig op het moment, hoe warrig mijn verhaal ook is.

Ik denk dat er verschillende fases zijn in je leven. Er zijn momenten dat alles in een flow gaat en lekker loopt. Of je zit in een fase dat er wat veranderingen in je leven zijn, je keuzes maakt en dat je groeit maar dan kan het een beetje zoeken zijn. Bijvoorbeeld welke afslag je gaat neemt als je op een kruispunt staat terwijl je eigenlijk niet zo goed weet hoe het pad loopt. 

Ik zit dus even in zo’n fase dat er dingen veranderen, verschuiven en transformeren. En of de woorden nog komen die de spijker op z’n kop gaan slaan weet ik nog niet maar ik heb geen woorden nodig om mezelf verder te ontwikkelen en te groeien. 

Heb jij ook wel eens dat je de woorden niet kunt vinden om te omschrijven hoe jij je voelt?

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Eelt

Eelt

Wist jij dat er een spirituele betekenis kan zitten achter eelt? Eelt kan ontstaan door wrijving met bijvoorbeeld verkeerde schoenen maar óók kan het een beschermlaag vormen over een gevoelige plek. Onverwerkte emoties, te grote verantwoordelijkheid, te weinig zelfliefde, piekeren etc. De plek waar jij eelt hebt op je voeten kan dus waardevolle inzichten geven. Ontdek wat hier welke gevoelige plek jouw eelt beschermd.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin