Home » Blog » Blog » ‘Volg je hart’

‘Volg je hart’

door | 14 okt, 2022 | Blog

‘Volg je hart’ wordt er vaak gezegd. En dan gaan we denken wat ons hart eigenlijk zegt.

Er komen wel 100 gedachten, vragen en antwoorden in je op. Wat zou ik diep in mijn hart willen? Waar zou ik gelukkig van worden? Hoe zou ik dat moeten bereiken? Waarom wil ik dit eigenlijk? Wat zouden anderen ervan vinden? Wat heb ik hiervoor nodig? Welke keuzes moet ik dan maken? Wat zijn de voordelen als ik mijn hart zal volgen? Wat zijn de nadelen als ik mijn hart zal volgen? Wat moet ik er wel niet allemaal voor opofferen? Wat als het me niet lukt? etc.

En daar ga je dus de mist in. Het moment dat je gaat denken, raak je alleen maar verder verwijderd van je hart. Het is een kwestie (en dit klinkt natuurlijk veel makkelijker dan het is, dat snap ik) van je hart volgen. Kom in actie, zonder daar al teveel over na te denken.

Je kan niet denken wat je voelt, je moet voelen wat je voelt.

Maar continue is daar die gedachten stroom. Alles moet worden verklaard, alles wordt geanalyseerd en beargumenteerd. Je piekert je suf. Het contact met je lichaam ben je kwijt. Alle energie hoopt op in je hoofd, het is er overvol en voor je gevoel zit je helemaal vast. Door al die gedachten overtuigen we onszelf dat je hart volgen niet goed zal zijn. Dat er teveel risico’s aan zitten. Terwijl in je hart juist alle liefde zit. Hoe kan liefde niet goed zijn, hoe kan liefde volgen een verkeerde keuze zijn?

Het heeft vaak met controle te maken. En met angst. De angst om controle kwiijt te raken. Angst om fouten te maken. Angst om er niet meer bij te horen.

Zet die angst om in vertrouwen. Vertrouw op jezelf. Vertrouw erop dat iets loopt zoals het loopt.
Durf de controle los te laten en je zal groei ervaren. Durf angst los te laten en je zal blijdschap en vreugde kunnen ervaren. Durf fouten te maken en je zal wijzer zijn dan ooit tevoren door de vele leermomenten bij het vallen en op staan. Durf niet aardig gevonden te worden en je zal ontdekken wie maar deden alsof en wie je oprecht aardig vinden (want dat zijn de mensen die jou liefde, tijd en aandacht waard zijn).
Durf je hart te volgen en ervaar het geluk dat je altijd zal voelen, ongeacht je in een positieve of een negatieve situatie zit.

Laat je gedachten los, laat die opgehoopte energie uit je hoofd zakken, maak contact met je lichaam en voel. Haal een paar keer lekker diep adem. Ga met je aandacht naar je buik, naar je armen en je benen. Raak je lichaam aan, pak je voeten vast, wrijf over je armen en benen, voel met je handen hoe je buik op en neer gaat bij elke ademhaling. 

Voel wat je allemaal voelt en volg je hart!

Kan je wel wat hulp gebruiken om minder te denken en meer te gaan voelen? Boek een kennismaakbehandeling en zet een eerste stap in het volgen van je hart.

Over Larissa

Mijn naam is Larissa, mindrelax-voetreflextherapeut bij A moment for balance.

Ik help vrouwen die worstelen met vermoeidheid om weer te bruisen van energie.

In 2016 ben ik afgestudeerd op de HBO opleiding ‘School voor voetreflexologie’ en op datzelfde moment is mijn praktijk geopend. Inmiddels heb ik al veel klanten geholpen om de energie terug in balans te krijgen zodat ze weer lekker in hun vel zitten en volop kunnen genieten van het leven.

 

Interessante onderwerpen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin