Home » Blog » Blog » Vakantie evaluatie vragenlijst

Vakantie evaluatie vragenlijst

door | 21 aug, 2022 | Blog

Wat super leuk dat je de vakantie-evaluatie-lijst erbij hebt gepakt! Ik weet zeker dat je jezelf beter zal leren kennen als je even de tijd neemt om deze door te nemen. Het zijn slechts (?!) 30 vragen en ze geven je inzichten over je behoeften, je grenzen, je dromen, je realiteit en ook wat je veel energie geeft en wat veel energie kost.

Tip! Het helpt echt enorm om de antwoorden op te schrijven dus pak er gerust pen en papier bij. Ja, ouderwets opschrijven werkt écht beter dan digitaal je antwoorden noteren dus ik nodig je uit vooral pen en papier erbij te pakken 😉

Je gevoel
Deze eerste vragen gaan over je (vakantie) gevoel. Ons denken kan ons behoorlijk in de weg zitten, een heleboel invullen, een vertekend beeld geven en verdraaien. We denken nogal wat af maar hoe voelt iets eigenlijk, hoe voel jij je? Dus daar gaan we:
1. Hoe voelde jij je de dagen voor je vakantie? Was je er onwijs aan toe of ben je heel relaxt je vakantie in gegaan?
2. Hoe voelde jij je tijdens je vakantie?

3. Hoe voelde jij je na je vakantie? Voel je je fit, energiek en opgeladen?
4. Voelt het goed om na je vakantie ook weer aan de slag te gaan? Heb je energie om weer aan het werk te gaan? (deze kan trouwens van meerdere kanten bekeken worden…het antwoord op de vraag ‘doe je buiten je vakantie om wel wat je leuk vindt?’  en ‘heb je ook ZIN om weer aan het werk te gaan?’ kan dit antwoord behoorlijk beïnvloeden).

De vakantie
Dan gaan we nu iets dieper in op de vakantie zelf, hoe je die hebt beleefd. Allerleerst de brede vraag en die gaan we verder uitzoeken met de vervolg vragen.
5. Hoe was je vakantie?
Nu volgen op het eerste gezicht misschien makkelijke vragen omdat je ze kan beantwoorden met een ja of nee (gesloten vraag). Ik hoop natuurlijk wel dat je er even de tijd voor neemt om over het antwoord na te denken. Het is ook niet altijd 100% een ja of nee, dus misschien kan je voor de ene vakantiedag de vraag met ja beantwoorden en de andere dag met nee. Let’s go:
6. Heb je voor 1000% kunnen genieten van je vakantie?
7. Heb je echt alles kunnen doen wat je wilde doen?
8. Heb je kunnen doen waar je behoefte aan had?
9. Heb je kunnen genieten?
10. Heb je genoeg energie opgedaan om weer lekker aan het werk te kunnen gaan de komende tijd?
11. Heb je dingen gedaan waar je eigenlijk niet blij van werd of die je niet wilde doen?

12. Voldeed de vakantie aan je verwachtingen?

Analyseren
We blijven nu bij de vragen en antwoorden van hierboven over de vakantie zelf, maar we gaan ze nu analyseren.
13. Als je de antwoorden hierboven terug leest, is dat ook wat je terug zou willen lezen of zou je liever andere antwoorden willen geven?
14. Wat kan je de volgende keer anders aanpakken zodat je wel de antwoorden zal geven die je eigenlijk wilt?
15. Wat heb jij nodig om die gewenste antwoorden na je volgende vakantie wel te kunnen geven?

16. Hoe ga je dat aanpakken?

Dan heb ik hie nog een paar aanvullende vragen:
17. Wanneer heb je de vakantie gepland/geboekt en was dit fijn voor je?
18. Heb je jezelf genoeg voorbereid op de vakantie?
19. Was de timing/het gekozen moment van de vakantie goed?
20. Hoe is de lengte van je vakantie je bevallen
21. Heb je genoeg rekening gehouden met je eigen wensen en grenzen of hield je teveel rekening met anderen?

Jouw ultieme droomvakantie
Dan maken we nu nog even een uitstapje naar jou ultieme vakantiedromen. Dit kan misschien best wel lastig zijn voor je, er komen al snel overtuigingen en stemmetjes naar boven die zeggen dat het toch niet realistisch is etc. Maar probeer die dingen eens los te laten.
Even een klein uitstapje trouwens, ik had laatst een gesprek met mijn man over dromen of die wel of niet realistisch zijn. Hij droomde alleen over realistische dingen zei hij. Mijn reactie was dat ik ook droom over realistische dingen. De grap is dat hij mijn dromen (ik houd me totaal niet in om die met hem te delen) best wel eens bestempeld als onrealistisch. Dat komt omdat hij aan mijn dromen bijvoorbeeld een korte termijn toevoegt door mijn enthousiasme, ik tot in detail uitgedachte dromen heb waardoor het voelt alsof het wel moet gebeuren anders raak ik in een depressie en daarbij heb ik nogal veel dromen dus dan komt de redenatie dat dat nooit allemaal kan… Ik zeg ook niet dat alles moet en zal uitkomen maar ik sta er wel optimistisch in 😉 Je kan denken in ‘glas is halfleeg’ of ‘glas is halfvol’, en daarin vullen wij elkaar dus perfect aan zal ik maar zeggen want vaak zijn we hierin elkaars tegenpolen maar geven we elkaar wel de ruimte en staan we open voor de visie van de ander. Waar ik naartoe wil met dit uitstapje…zeg nooit dat je dromen onrealistisch zijn, plak er geen label zoals een termijn aan waardoor de haalbaarheid steeds kleiner wordt. Je houd dan namelijk niets te dromen over.
En door je dromen te onderzoeken, onderzoek je jezelf. Waar je blij en gelukkig van wordt, wat je nodig hebt, wat jij wilt etc.
Besef dat dromen niet gelijk staan aan realiteit maar ze kunnen dat wel worden. Alles wat je aandacht geeft groeit dus wie weet groeien jouw dromen (ooit) wel uit tot werkelijkheid.  Tot zover het ‘kleine’  uitstapje.
Terug naar je ultieme vakantiedroom, neem dit in gedachten: Geld en tijd spelen geen rol. Beantwoord nu de volgende vragen, het liefst zo gedetailleerd mogelijk en ontdek hier jou ultieme vakantiedroom:
22. Met wie zou je deze vakantie willen delen?
23. Zou je ergens naartoe willen en zo ja, waarheen?
24. Hoe lang zou je vakantie duren?

25. Blijf je op 1 plek of ga je liever rondreizen?
26. Hoe zou de invulling zijn van je vakantie? Zou je graag een avontuurlijke vakantie willen? Wil je liever een sportieve vakantie? Houd je van cultuur proeven? Zoek je de natuur op of wil je lekker shoppen in steden?
27. Waar slaap je tijdens je vakantie?
28. Welke spullen wil je bij je hebben tijdens je vakantie?
29. Op welke manier zou je willen reizen? Per bus, trein, vliegtuig, fietsend, lopend, met een eigen auto of rond worden gereden door een chauffeur?
30. Hoe voel jij je tijdens deze vakantie?

Kleine, filosofische bonus vraag:
Nu je geen beperkingen hebt in tijd en geld is de kans aanwezig dat je flink uit wil gaan pakken. Maar is dat ècht waar je het diep, dieper, diepst gelukkig van zal worden? 

Dit is natuurlijk je ultiem droom. Ik geloof dat er heel veel mogelijk is dus wie weet kom jij op een punt in je leven waar je deze vakantie zal gaan beleven. Maar tot die tijd kan je natuurlijk wel al elementen van deze ultieme vakantie toepassen.  

Laatste vraag!
Wat vond je van deze vakantie-evaluatie-lijst?
Naar dit antwoord ben ik heel benieuwd. Welke inzichten heeft het je gegeven, welke vragen vond je makkelijk of juist moeilijk etc. dus wil je dit met mijn delen zodat ik eventueel de lijst aan kan passen aan de hand van je feedback? 😉

Ps. Moest jij ook eerst bijkomen tijdens je vakantie? Lees dan ook zeker even deze: Wat is er mis met bijkomen op vakantie!

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Druk, druk, druk

Druk, druk, druk

We hebben het allemaal druk. En dat kan je fijn vinden maar veel klanten in mijn praktijk ervaren het als een blok aan hun been, het kost bakken met energie. Je hoofd zit over vol, je to-do lijst is oneindig (je hebt er zelfs meerdere) en je bent veel tijd en energie kwijt aan onzin dingen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin