Home » Blog » Blog » Remmen

Remmen

door | 14 okt, 2022 | Blog

Heb jij er ooit bij stil gestaan dat de remmen een essentieel onderdeel zijn van een auto? Zonder de remmen is een auto onbruikbaar. Hij is gemaakt om te rijden, om vooruit te komen maar zonder remmen kan hij niet functioneren en gebeuren er ongelukken.

Zo is het ook voor jou. Wij zijn, net als een voertuig, gemaakt om vooruit te komen, om ons te bewegen door het leven. Maar bij beweging hoort ook afremming. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er bestaat geen beweging als er geen stilstand is en andersom. En dat is iets waar we denk ik niet genoeg bij stil staan, wat we vergeten of onderschatten.  

Soms moet je even op de rem trappen. Om goed een bocht door te komen, als een wending in het leven. Wanneer je voor haaientanden staat om voorrang te geven zodat er geen botsing ontstaat. Soms zelf om te stoppen voor de stopstreep, zodat je eerst een goede indruk van de omging kan krijgen, om zeker te zijn dat je veilig over kan steken. Er moet ook wel eens geparkeerd worden, iets even laten rusten. Of er moet getankt worden, om daarna opgeladen en vol brandstof weer verder te kunnen.

Voor een mens zijn de remmen dus net zo essentieel. We hollen soms maar door, leggen de lat steeds hoger, alles moet perfect, sneller en beter, we putten onszelf uit en trappen nooit (of te laat of te weinig) op de rem.

Hoe harder je wilt, hoe belangrijker de remmen zijn. Des te harder je gaat, des te langer de remweg is.

Ik heb veel klanten in de praktijk, maar zie het verder ook genoeg om me heen, dat we niet zo goed weten wanneer we moeten remmen, hoe we moeten remmen en ook vaak genoeg dat we eigenlijk wel weten hoe en wanneer het moet maar dat we het gewoonweg niet doen. Omdat de drang/dwang om maar gas te blijven geven zo groot is.

Remmen, op het juiste moment, is dus essentieel. Om problemen en klachten te voorkomen. Of in het geval dat het lampje al brandt in de auto, het probleem of de klacht die er al is, op te lossen.

Ik durf wel te zeggen dat eigenlijk iedereen nog beter kan leren remmen. Hoe zit het met jou remvaardigheden?

Over Larissa

Mijn naam is Larissa, mindrelax-voetreflextherapeut bij A moment for balance.

Ik help vrouwen die worstelen met vermoeidheid om weer te bruisen van energie.

In 2016 ben ik afgestudeerd op de HBO opleiding ‘School voor voetreflexologie’ en op datzelfde moment is mijn praktijk geopend. Inmiddels heb ik al veel klanten geholpen om de energie terug in balans te krijgen zodat ze weer lekker in hun vel zitten en volop kunnen genieten van het leven.

 

Interessante onderwerpen

Gerelateerde artikelen

Een gevalletje overprikkeld

Een gevalletje overprikkeld

De (Hoornse) kermis, super leuk en gezellig maar ook één groot prikkelfestijn. Je kan super blij terugkomen van een rondje over de kermis maar tegelijkertijd volledig uitgeput zijn. De kermis is misschien een duidelijk voorbeeld van veel prikkels maar wist je dat je elke dag, elk uur, elke minuut, zelfs elke seconde prikkels te verwerken krijgt? Ontdek hier een paar tips.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin