Home » Blog » Blog » Remmen

Remmen

door | 14 okt, 2022 | Blog

Heb jij er ooit bij stil gestaan dat de remmen een essentieel onderdeel zijn van een auto? Zonder de remmen is een auto onbruikbaar. Hij is gemaakt om te rijden, om vooruit te komen maar zonder remmen kan hij niet functioneren en gebeuren er ongelukken.

Zo is het ook voor jou. Wij zijn, net als een voertuig, gemaakt om vooruit te komen, om ons te bewegen door het leven. Maar bij beweging hoort ook afremming. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er bestaat geen beweging als er geen stilstand is en andersom. En dat is iets waar we denk ik niet genoeg bij stil staan, wat we vergeten of onderschatten.  

Soms moet je even op de rem trappen. Om goed een bocht door te komen, als een wending in het leven. Wanneer je voor haaientanden staat om voorrang te geven zodat er geen botsing ontstaat. Soms zelf om te stoppen voor de stopstreep, zodat je eerst een goede indruk van de omging kan krijgen, om zeker te zijn dat je veilig over kan steken. Er moet ook wel eens geparkeerd worden, iets even laten rusten. Of er moet getankt worden, om daarna opgeladen en vol brandstof weer verder te kunnen.

Voor een mens zijn de remmen dus net zo essentieel. We hollen soms maar door, leggen de lat steeds hoger, alles moet perfect, sneller en beter, we putten onszelf uit en trappen nooit (of te laat of te weinig) op de rem.

Hoe harder je wilt, hoe belangrijker de remmen zijn. Des te harder je gaat, des te langer de remweg is.

Ik heb veel klanten in de praktijk, maar zie het verder ook genoeg om me heen, dat we niet zo goed weten wanneer we moeten remmen, hoe we moeten remmen en ook vaak genoeg dat we eigenlijk wel weten hoe en wanneer het moet maar dat we het gewoonweg niet doen. Omdat de drang/dwang om maar gas te blijven geven zo groot is.

Remmen, op het juiste moment, is dus essentieel. Om problemen en klachten te voorkomen. Of in het geval dat het lampje al brandt in de auto, het probleem of de klacht die er al is, op te lossen.

Ik durf wel te zeggen dat eigenlijk iedereen nog beter kan leren remmen. Hoe zit het met jou remvaardigheden?

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Rood kruis

Rood kruis

Onze agenda’s staan vaak bomvol afspraken, verplichtingen en dingen die we niet moeten vergeten. Maar we noteren niet wanneer we tijd voor onszelf hebben. Heb jij wel genoeg tijd voor jezelf? Heb je überhaupt tijd voor jezelf? Mijn super simpele methode ‘rood kruis’ leg ik je hier uit.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin