Home » Blog » Blog » Mijn verjaardag

Mijn verjaardag

door | 16 jan, 2023 | Blog

Morgen, 17 januari, is mijn verjaardag🥳 Iets wat ik eigenlijk nooit zo van de daken schreeuw want dat hoeft van mij niet zo nodig… dat is ook eigenlijk niet helemaal wat ik aan wil kondigen maar wat dan wel? Lees dan vooral even verder 😉

Het is niet dat ik iets tegen mijn verjaardag heb, het is ook niet zo dat ik met het weer-een-jaartje-ouder-zijn zit. Sterker nog, ik ben best wel trots op weer een jaartje ouder zijn! Want als ik terug kijk op het afgelopen jaar ben ik zo onwijs dankbaar voor alles wat ik tegen ben gekomen.

De vele lieve (bekende en nieuwe) mensen die een rol hebben gespeeld in mijn leven, de lessen die ik heb geleerd, de diepe dalen waar ik doorheen ben gegaan, maar ook de grote hoogtes die ik heb bereikt.

Ik ben gegroeid, in heel veel opzichten. Als persoon, als ondernemer, als moeder…in kennis, in ervaring, in liefde, in zelfvertrouwen, in dankbaarheid maar ook vooral ben ik weer dichter naar mezelf gegroeid🙏🏻

Hoe zit dit bij jou? Vind jij jouw verjaardag fijn?

Regelmatig heb ik met klanten die bij me in de stoel liggen het gesprek over hun verjaardag. Hoe ze die invullen bijvoorbeeld. Vaak is het al jaren dezelfde manier van verjaardag vieren. Zoals het ‘hoort’. En wat mij elke keer opvalt, niemand is echt enthousiast.

Ze kijken helemaal niet uit naar hun verjaardag. Of ze zijn blij dat het er weer op zit.
Er zijn allemaal verwachtingen en verplichtingen. Het huis vol visite bijvoorbeeld. Je bent alleen maar met hapjes en drankjes in de weer, spreekt eigenlijk niemand en zit in de regel modus.
Vooraf ben je al bezig met lange boodschappen lijstjes, uitnodigen sturen (het zijn er altijd meer dan je eigenlijk had voorgenomen maar ja, je kan .. toch moeilijk niet uitnodigen?!), het huis moet schoon, alles klaar voor de visite. Je bent al moe voordat het feestje begint.

Vier jij je verjaardag op jouw manier? Word jij mega gelukkig als je aan jouw verjaardagsplannen denkt of ben je vooral blij als het weer achter de rug is?

Ik vier al een aantal jaar mijn verjaardag niet meer met een huis vol visite. Ik heb gerust leuke familie, dat is het ‘probleem’ niet. Maar ik ben dan niet aan het genieten die dag en volgens mij is dat nou juist zo belangrijk.

Elke dag zou om jou moeten draaien, het hele jaar door. Jij moet in het middelpunt van je eigen leven staan maar dat blijkt best wel een uitdaging. Dus als er dan 1 dag in het jaar is waarop het om jou MOET draaien dan is dat je verjaardag toch? Dan moet jij het naar je zin hebben, zonder stress, zonder geregel, zonder hoofdpijn, zonder vermoeidheid.

Ik heb me af zitten vragen hoe ik mijn verjaardag wil vieren dit jaar. Afgelopen jaren heb ik al verschillende dingen gedaan.
Zo ben ik eens met Mark lekker naar de sauna geweest (voordat de kinderen er waren). Ik ben een keer lekker gaan shoppen met mijn moeder. Ook heb ik een keer gewoon lekker een taart gebakken samen met mijn kinderen en vorig jaar was ik maar liefst 4 dagen achter elkaar jarig! Maandag was mijn verjaardag en dat vierde ik met mijn gezin en ouders maar de vrijdag ervoor kwam er een vriendin, zaterdag kwam een andere vriendin, zondag kwamen een klein deel van de familie en zo heb ik iedereen tenminste echt gesproken, er was ruimte, tijd en aandacht, maar liefst 4 dagen lang voelde ik me feestelijk en speciaal, fantastisch vond ik het.

Op deze manier krijg ik energie van mijn verjaardag, ik kijk er oprecht naar uit, ik voel me speciaal en geniet van elk moment van de dag(en)!

Dus hoe ga ik het dit jaar doen?
Niet weer 4 dagen feest, ik houd het weer gewoon bij 1 dag 😜 In de ochtend staat een ❌ in mijn agenda. Als ik zin heb om te gaan winkelen dan doe ik dat. Heb ik zin om te gaan wandelen, moet het weer wel meezitten, ga ik lekker wandelen. Wil ik in huis rommelen dan is dat ook goed en heb ik behoefte aan een rondje door de plantjes winkel (daar krijg ik altijd zoveel energie van) dan ga ik dat lekker doen. Kortom het staat helemaal open, ik bekijk op dat moment wat ik ga doen.
In de middag, als Brady uit school komt eten we lekker 🍰 met mijn ouders, schoonouders en Mark (lang leve thuiswerken!).
‘S avonds makkelijk poffertjes voor de kids, die op tijd naar bed en dan kunnen Mark en ik lekker samen, op ons gemak fonduen 😋

Maar ik miste nog iets… Dus dit jaar heb ik 2 hele gave verjaardagscadeautjes speciaal voor mijn klanten! Dat maakt mijn dag helemaal af en de voorpret met alle voorbereidingen maakt het allemaal nog veel leuker. 

Ik stuiter en kan echt niet wachten! Ik hoop dat jij ook zo naar je verjaardag uit kan kijken want dit is echt een feestje 🥳

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Een gevalletje overprikkeld

Een gevalletje overprikkeld

De (Hoornse) kermis, super leuk en gezellig maar ook één groot prikkelfestijn. Je kan super blij terugkomen van een rondje over de kermis maar tegelijkertijd volledig uitgeput zijn. De kermis is misschien een duidelijk voorbeeld van veel prikkels maar wist je dat je elke dag, elk uur, elke minuut, zelfs elke seconde prikkels te verwerken krijgt? Ontdek hier een paar tips.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin