Home » Blog » Blog » Mijn onzekerheid en stemmetjes

Mijn onzekerheid en stemmetjes

door | 27 jan, 2023 | Blog

Iedereen heeft ze, onzekerheden en stemmetjes. Ik dus ook en dat ik begon met mijn inspiratie mails laaide de onzekerheid en stemmetjes op! Ik deel graag wat er allemaal door mij heen ging en hoe ik daar mee om ben gegaan.

De weken voor het versturen van mijn eerste mail waren best wel even pittig. Naast alle normale dagelijkse drukte  was het opzetten van de mailinglijst en het maken van de ‘10 handige tips voor meer energie’ echt super leuk maar ook zooo uitdagend…
Je bent eigenlijk nooit echt klaar denk ik. Ik had nog wel 100 dingen aan kunnen passen, teksten kunnen veranderen etc maar vorige week heb ik de knoop doorgehakt en alles online gezet. Hoppa!


Hak jij wel eens een knoop door ook al voelt het nog alsof je er nog niet klaar voor bent? Het is een aanrader, gewoon doen! Stel een realistische deadline en houd je eraan, ook al is het niet af of perfect. Het hoeft niet perfect, goed is goed genoeg.

Het was bijna een last die van mijn schouders af viel. Al zo lang liep ik met het idee om de inspiratie mail op te gaan zetten! En ik heb dus heel sterk dat ik er dan al die tijd in mijn hoofd mee bezig ben, ik kan het niet parkeren, er maanden niet aan denken en dat kost energie. Ik wachtte af tot het juiste moment, maar wanneer komt het juiste moment? Ben je hier ooit echt helemaal klaar voor? Het kriebelde al zo’n lange tijd maar elke keer had ik een excuus en eerlijk is eerlijk, dat excuus is er omdat ik onzeker ben. Dan komen de stemmetjes in mijn hoofd met ‘waar ga je over schrijven elke week?’ en ‘waar haal je de tijd vandaan om elke week een mail te maken?’ of ‘de Nederlandse taal is niet je sterkste kant dus hoezo ga je dan teksten schrijven?!’.

Maar ik besloot er dus voor te gaan en misschien is het wel vanwege het voorjaar. De zon die vaker begint te schijnen, dagen worden langer, de natuur die ontwaakt, nieuw leven ontstaat…ook voor mij tijd om uit mijn schulp te kruipen en nieuwe dingen op te zetten. Het lijkt echt wel alsof het vooruitzicht van het voorjaar en de zomer mij prikkelen en uitdagen om grenzen te verleggen. Dus het was tijd om die excuses en mijn onzekerheid aan de kant te zetten.

Afgelopen januari ben ik begonnen met het zaaien, het zetten van de eerste stappen over mijn grens, buiten mijn comfortzone. Ik heb de stap gezet om een traject te volgen waarin ik onder andere leer wat er bij komt kijken om mijn inspiratie mails te versturen. En ik ben eens in gesprek gegaan met die stemmetjes in mijn hoofd.

De eerste was dus ‘waar ga je elke week over schrijven?’.  Al maanden lang post ik 2x per week iets op Facebook, een afspraak die ik met mezelf heb gemaakt, die ik ook spannend vond toen en waarbij ik dacht: wat ga ik dan allemaal posten? Maar eerlijk gezegd heb ik nog niet 1x een probleem gehad om iets te bedenken. Er bleek altijd wel iets te zijn wat ik wilde delen en de reacties zijn super leuk van iedereen dus dat stemmetje, dat excuus kan ik over boord gooien. Dat geldt ook voor mijn inspiratie mails denk ik (hoop ik hahaha). Want vanaf het moment dat iedereen zich konden inschrijven vorige week, loop ik bijna over van inspiratie! Ik heb nu dus serieus een lijst gemaakt met onderwerpen die ik allemaal met je wil delen de komende weken mocht ik op dat moment echt geen andere inspiratie hebben 😉 Mijn les is dus: ga er gewoon voor en vanuit daar gaat het wel lopen. Als het zover is dat er iets op papier moet komen (in mijn geval) dan komt er altijd wel iets voorbij dat ik kan gebruiken. De ene keer zal mijn mail misschien iets korter zijn, de andere keer langer, de ene keer zal het je meer aanspreken en de andere keer misschien minder. Je kan niet altijd pieken, altijd een hoog niveau halen en altijd maar iedereen aanspreken en dat is helemaal oké dus probeer het ook vooral niet.

Dan was er nog een stemmetje dat riep ‘waar haal je de tijd vandaan?’ Dat is ook wel grappig want sinds ik in januari het besluit heb genomen om uit te zoeken hoe ik mails kan versturen en dat ook daadwerkelijk ben gaan opzetten, is daar dus ook vanzelf een oplossing voor gekomen! Mark, mijn man, start per 1 mei bij een nieuwe werkgever en gaat 4 dagen werken waardoor ik gewoon een hele ochtend per week extra aan mijn praktijk kan besteden. Dit hadden we allebei totaal niet kunnen bedenken in januari. Zo blijkt maar weer, je weet van te voren niet hoe dingen lopen. Je zal zien dat, als je echt graag wilt, er altijd een oplossing op je pad komt zolang je er maar op vertrouwd en ervoor open staat.

En dat laatste stemmetje wat steeds terug bleef komen in mijn hoofd ‘de Nederlandse taal is niet je sterkste kant dus hoezo ga je dan teksten schrijven?!’.  Daar heb ik over nagedacht en ik had 2 opties. De eerste is, ik schrijf mijn teksten en laat die vervolgens elke keer door iemand nalopen die er alle spelfouten uit haalt. De andere optie is, ik doe mijn best en ik kies ervoor dat het gaat om wat ik schrijf en niet hoe ik het schrijf.  
In het kader niemand is perfect dus omarm je imperfecties heb ik gekozen om mijn teksten zelf een keertje na te lopen maar dan gewoon op de knop verzenden te drukken, ook al zullen er misschien nog spellingsfouten in zitten.
Wat is er namelijk het ergste wat er kan gebeuren?
Iemand gaat zich misschien irriteren aan mijn spelfouten? Dat is natuurlijk vervelend maar het is maar net waar je je druk om kan maken in het leven en daar hoef ik me niet voor aan te passen (hier ga ik trouwens ook nog eens een mail aan wijden). Of misschien schrijft iemand zich uit voor de mails? Jammer voor die persoon want ik deel juist super veel waardevolle inzichten en die mis je dan. Maar als je je hier niet overheen kan zetten betwijfel ik ook of je wel open staat voor mijn waarde, tips en inzichten 😉

Dit zijn een paar onzekerheden die de afgelopen weken bij mij speelden en ik kan je verzekeren dat ik er nog meer heb dus wie weet komen er nog eens één of twee voorbij. Maar nu is mijn vraag aan jou niet ‘heb jij ook wel eens last van een stemmetje in je hoofd?’ want ik weet dat jij dat stemmetje ook hebt. Mijn vraag aan jou: wat zegt jouw stemmetje & wat doe jij daarom niet? Waar ben jij onzeker over? Wat zou er gebeuren als je eens niet naar dat stemmetje luistert?

Met deze vragen laat ik je voor nu achter. Wil je graag iets kwijt, dan mag je altijd hieronder reageren of een berichtje sturen.

Ontvang je mijn inspiratie mails nog niet? Inschrijven kan hier

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Een gevalletje overprikkeld

Een gevalletje overprikkeld

De (Hoornse) kermis, super leuk en gezellig maar ook één groot prikkelfestijn. Je kan super blij terugkomen van een rondje over de kermis maar tegelijkertijd volledig uitgeput zijn. De kermis is misschien een duidelijk voorbeeld van veel prikkels maar wist je dat je elke dag, elk uur, elke minuut, zelfs elke seconde prikkels te verwerken krijgt? Ontdek hier een paar tips.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin