Home » Blog » Blog » Koude voeten

Koude voeten

door | 10 nov, 2022 | Blog

Heb jij wel eens koude voeten?

Grote kans dat je een echte denker bent. Al je energie, al je warmte, zit dan in je hoofd.

Je hoofd voelt waarschijnlijk vol, druk en warm aan. Je bent met 10 dingen tegelijk bezig, piekert je suf en bent een pro in dingen 100 keer overdenken ipv knopen doorhakken of los te laten.

Wist je dat we per dag 40 tot 60 duizend hebben?! En ongeveer 65% daarvan zijn herhalingen en/of negatieve gedachten. Dat kost een hoop ruimte in je hoofd en een bak met energie…
Logisch dat je voeten koud zijn, ze zitten immers aan het andere uiterste van je lichaam en je hersenen eisen alle energie op.

Wil je warme voeten, zorg dan dat je uit je hoofd gaat. Laat die energie lekker je lichaam in zakken…maar hoe doe je dat dan?

Warm voetenbad

Ik begin niet voor niets elke behandeling met een lekker warm voetenbad. Je snapt waarschijnlijk dat het warme water je voeten opwarmt. Maar er is meer: het water trekt als het ware ook de drukke energie in je hoofd naar beneden, naar je voeten toe waar je het ook kwijt kan. Omdat op je voeten de reflexzones zitten van je hele lichaam neem je met een voetenbad als het ware een warm bad met je hele lichaam. Samen met het Keltische zeezout dat ik er altijd in doe, zorgt het voor ontspanning van de spieren waardoor de energie ook sneller en makkelijker naar beneden kan zakken.

Voetreflex

Aan het einde van een voetreflexbehandeling is het hoofd veel rustiger, zijn de schouders en is de buik ontspannen, voelen je benen heel licht en voelen de voeten altijd weer lekker warm. Ik help de doorbloeding met een behandeling en help knopen en blokkades op te ruimen waardoor alles weer lekker kan stromen. Je kan jezelf ook een voetmassage geven. Wil je weten hoe je dat moet doen? Ik heb er een filmpje over gemaakt waarin ik je laat zien hoe ik het bij mezelf doe en waar je om moet denken. Is er misschien iets meer voor nodig en wil je het meteen goed aanpakken, kijk dan even op de site naar de mogelijkheden om bij mij in de stoel plaats te nemen.

Mediteer

Deze wordt vaak als snel als zweverig bestempeld maar je luistert toch ook wel eens naar muziek en dat doet dan ook iets met je emoties en je gemoedstoestand? Met de meditatie app die ik gebruik heb je heerlijk onspannen muziek die je helpen om even tot rust te komen. Je kan ook kiezen voor muziek met een fijne stem die teksten spreekt om je te helpen te ontspannen, te focussen en alles weer lekker te laten stromen.

Schoenen uit
Trek vaker je schoenen uit. Wanneer je schoenen draagt zit er (vaak) een rubberen zool tussen je voeten en de grond. Daardoor kan energie niet weg en dan hoopt het op in je voeten, benen en lichaam. Wanneer dat te lang duurt gaat je energie vaster zitten waardoor de doorgang, ook voor warmte, vanuit je lichaam naar je voeten slechter wordt. Door regelmatig op blote voeten of sokken te lopen, in ieder geval zonder een rubberen zool ertussen, zal dat de doorstroming verbeteren. Komen je voeten in aanraking met bijvoorbeeld zand dan is dat ook nog een mini massage die de doorstroming extra stimuleert, daarom voelt het vaak zo lekker ontspannend als je met blote voeten door het zand loopt. Maar ook kan het al heerlijk zijn om na een lange dag je schoenen uit te doen. Herken je dit?

Keuzes maken
Door keuzes te maken creeer je rust in je hoofd. Vaak lopen we maar te pieren, soms dagen lang en al die tijd trek je alle energie uit je lichaam naar je hoofd toe om er maar over na te denken. Maak snel een keuze, hak meteen een knoop door en je zal zien als je dat vaker toepast je minder koude voeten zal hebben.

Ik ben benieuwd met welke tip jij als eerste aan de slag gaat om weer warme voeten te krijgen.

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Remmen

Remmen

De remmen in een auto zijn essentieel. Het remmen van een auto is essentieel. Dat geldt ook voor onszelf. Remmen is essentieel, alleen doen we het niet genoeg en/of vaak verkeerd. Er valt nog een hoop te leren.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin