Home » Blog » Blog » Kamers in je hart

Kamers in je hart

door | 29 mei, 2022 | Blog

Meerdere keren per dag, maar zeker voor het slapen gaan, vertel ik mijn kinderen dat ik van ze hou. Een paar dagen geleden ontstond er bij het naar bed brengen een gesprek met mijn zoon. Ik vertelde hem dat hij een heel speciale plek in mijn hart heeft en hij keek me iets vreemd en vragend aan. Ja, hoe leg je zoiets uit aan een 4 jarige?!

Ik moest aan de anatomie denken van ons hart en dat daar oa kamers in zitten. Ik zal verder niet de biologie in duiken met je hoor, maar ik besloot die kamers te gebruiken in mijn poging om uit te leggen hoe dat precies (nouja, ongeveer want leg het maar eens uit..) zit met liefde, je hart en dat iemand daar een speciaal plekje heeft. 

Mijn verhaal begon met de uitleg dat er heel veel kamers in je hart zitten. In werkelijkheid zijn dat er 2 en daarnaast heb je 2 boezems. Maar omdat dit niet over het letterlijke, fysieke hart gaat hoop ik dat je in de verbeelding mee kan gaan in het verhaal.  
Ik beschreef ons huis, dat ook meerdere kamers heeft. Het hart is als de buitenmuren van ons huis. Daar binnen zitten de kamers zoals de keuken, de woonkamer, de slaapkamer van ons, de slaapkamer van mijn zoon, de slaapkamer van mijn dochter, de gang, de bijkeuken, de badkamer etc. Zo zijn er ook allemaal kamertjes in je hart. En die kamers zitten helemaal vol met liefde.  

Je mag zelf kiezen wie er in die kamertjes zitten. Er zijn grotere kamers, voor mensen die heel belangrijk voor je zijn, waar je heel veel van houdt, en er zijn kamertjes die wat kleiner zijn voor mensen die je gewoon heel lief en aardig vindt, van wie je blij wordt. Je mag helemaal zelf de indeling en grootte bepalen.

Leuk was dat mijn zoon toen vroeg of het ook een Efteling hotel kan zijn in je hart, want daar zijn SUPER veel kamers!! Hoe mooi en bijzonder, dat hij dat meteen in zijn eigen fantasie begon vorm te geven (vind ik, maar misschien denk je dat wel snel van je eigen kind…).  

Vervolgens vertelde ik dat ik een hele speciale grote kamer heb in mijn hart en die was helemaal alleen voor hem. Gewoon omdat hij is wie hij is, ik trots op hem ben en heel veel van hem hou. Al mijn liefde in die kamer in mijn hart is helemaal speciaal voor hem. Dat is dat speciale plekje waar hij zit in mijn hart.

We hebben samen ook nog even gekletst (geklessebest zoals wij dat noemen) over wie er allemaal in een kamertje in zijn Eftelinghotel-hart zaten. Het hotel zat aardig vol kan ik je vertellen!

En dan wil ik afsluiten met de, in mijn ogen, mooiste en meest waardevolle vraag die hij mij vervolgens stelde, namelijk: “Mama, heb jij ook een kamer voor jezelf in je hart?”

Deze tekst komt van mijn inspiratie mail. Wil jij ook  mijn inspiratie mails ontvangen? Meld je dan hier aan.

Ps. Mijn antwoord op zijn vraag was zonder lang na te hoeven denken “JA, ik heb ook een kamer vol liefde voor mezelf in mijn hart.” Is dat ook jou antwoord?

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin