Home » Blog » Blog » Ik-tijd

Ik-tijd

door | 12 apr, 2023 | Blog

Om te beginnen wil ik je een paar vragen stellen. Neem hier even de tijd voor zodat je deze vragen rustig en met aandacht door kan nemen. Probeer niet meteen te diep te gaan, het zijn vragen waar je met ‘ja’ of ‘nee’ op kan antwoorden dus start met die twee mogelijke antwoorden, houd focus om het vooral niet te ingewikkeld te maken voor jezelf. Je kan later altijd nog eens de diepte in gaan 😉

Leef jij?
Heb je het gevoel dat je alles eruit haalt?
Geniet jij elke dag?
Ben je voldaan?
Ben je gelukkig?
Ben je tevreden?
Heb je plezier?
 
Òf…

Word je geleefd?
Doe jij alles op de automatische piloot?
Ben jij de hele dag druk in de weer maar is er ‘s avonds nog zoveel wat je zou moeten doen?
Ervaar je tegenzin?
Kom je moeilijk je bed uit ‘s ochtends?
Ga je uitgeput naar bed ‘s avonds zonder dat je direct in slaap valt?
Ben je onzeker en voel jij je klein?
Kom jij niet aan jezelf toe, is er nooit tijd voor JOU?

 

Heb je ze bewust gelezen? Heb je ze laten doordringen en GEVOELT wat deze vragen met je doen, wat er in je buik gebeurd en welke antwoorden er in je op komen?

Als jij 100% en vol overtuiging met een stralende glimlach 7x ‘JA’ antwoord op de eerste vragen uit deze inspiratie mail dan ben je prima in balans.
Kom je echter tot de conclusie dat jij je meer herkent in de 2e reeks vragen? Dan is er werk aan de winkel.

Het gaat bij deze vragen namelijk over een gemoedstoestand, een beleving, de mate van het ervaren van stress voor je lichaam. Je kan namelijk hetzelfde leven leiden maar de uitwerking, het effect, de beleving, is verschillend zoals hierboven. En het begint bij een leven leven dat bij jou past. Een leven waarin jij niet alleen doet wat je (goed) kan maar daarnaast ook doet wat je leuk vind.

Je kan namelijk heel veel. Iedereen kan heel veel. Maar als jij daar geen energie van krijgt, en dat betekent meteen dat het dan dus energie kost, dan leef je niet jouw leven maar leef je voor anderen.

Waarom zou je voor anderen leven? Het is toch jouw leven?

Hoog tijd dus voor IK-tijd!

Zet jezelf maar op de eerste plek in je eigen leven.
Voorkom dat jij in de oh-zo-vaak-voorkomende ‘burn-out’ terecht komt door altijd naar de pijpen van andere te dansen.
Of voorkom dat jij over X jaar terug kijkt met spijt over alles wat jij had willen doen maar wat jij nooit hebt gedaan omdat je te druk was met en voor anderen.


Met deze vragen geef ik je een inkijkje in mijn nieuwe traject. Je ervaart een stukje van de energie die mijn klanten te wachten staat als ze besluiten in te stappen en voor zichzelf te kiezen.

Ik ben heel benieuwd wat deze vragen met jou doen. Welk gevoel geeft het? Herken jij je? Zet het je aan het denken? Of ga je juist in de weerstand en confronteert word je geconfronteerd?
Wil je me dat laten weten in een berichtje of reactie hieronder?

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Druk, druk, druk

Druk, druk, druk

We hebben het allemaal druk. En dat kan je fijn vinden maar veel klanten in mijn praktijk ervaren het als een blok aan hun been, het kost bakken met energie. Je hoofd zit over vol, je to-do lijst is oneindig (je hebt er zelfs meerdere) en je bent veel tijd en energie kwijt aan onzin dingen.

lees verder
Dagje sauna

Dagje sauna

Hier keek ik echt naar uit en ik ben lekker all-in gegaan! Dit had ik zo hard nodig en ik verdiende het ook. Een super ontspannen dagje sauna om me weer helemaal op te laden. Heb jij ook iets om naar uit te kijken, iets waar jij je mee kan opladen binnenkort?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin