Home » Blog » Blog » Hoe maak je een grote beslissing?

Hoe maak je een grote beslissing?

door | 15 jan, 2024 | Blog

Een jaar geleden heb ik een keuze gemaakt die een gigantische impact had (en nog steeds heeft) op mijn leven. Ik koos voor een borstverkleining.

Volg je me al langer dan heb je hier ongetwijfeld al iets van meegekregen. Kwam je al bij me in de praktijk dan heb je meegemaakt dat ik er een aantal weken helemaal uit ben geweest. Maar nu ik een jaar verder ben en terugblik, iets wat ik heel graag en vaak doe, weet ik dat het zo’n belangrijk moment in mijn leven is geweest.

En ‘toevallig’ valt dit met het begin van het nieuwe jaar, het kwartje viel bij mij 31 december ‘s middags. Ik besloot diezelfde avond, op oudjaarsavond dus, het gesprek aan te gaan met Mark en de eerste week van januari zat ik bij de huisarts voor een doorverwijzing. Toen bleek dat ik ruim aan de voorwaarden voldeed voor deze medische ingreep koos ik om ervoor te gaan door een intake in te plannen bij de chirurg.

Voor mij geen bewust voornemen voor het nieuwe jaar maar echt een soort donderslag aan heldere hemel en opeens ging het heel snel dus.

Maar misschien ben jij nu, aan het begin van het nieuwe jaar, ook wel meer bewust van iets wat je anders zou willen of zou moeten in je leven. Dus hoop ik je weer te inspireren en aan te moedigen door mijn ervaring (opnieuw) te delen.

Doodeng vond ik het, een grote operatie en in mijn (belemmerende) overtuiging een cosmetische. Onzeker als ik was vroeg ik mezelf af of ik wel in aanmerking zou komen, of ik niet aan het overdrijven was, me aanstelde en natuurlijk, zoals elk mens dat doet was ik ook heel even bezig met wat anderen ervan zouden vinden.

Maar ook voelde ik aan alles dat het was wat ik nodig had. Een duidelijke ‘kriebel’ in mijn buik en een lach op mijn gezicht als ik alleen al dacht aan de toekomst die pijn vrij zou kunnen zijn én het vooruitzicht met een rechte rug vol zelfvertrouwen weer door het leven te gaan (ervaringen die ik las/hoorde van anderen).

Het was geen makkelijke beslissing. Ik heb enorm getwijfeld en ik ben er letterlijk zo ziek van geweest (van spanning en angst) dat ik in het ziekenhuis heb gelegen.
Maar ik heb hulp ingeschakeld om mijn doel te bereiken, veel gepraat, steun gezocht, rust genomen en volledig gefocust op mezelf. Ik bereikte mijn doel.

En het was nóg mooier, ik voelde me nóg beter en nóg krachtiger dan ik van te voren had durven hopen!

Ik heb gehuild van geluk toen ik wakker werd uit de narcose omdat dat zware, drukkende gevoel op mijn borstkas weg was. Er was 1 kilo aan weefsel weg maar het voelde 20 kilo lichter. Ik zag letterlijk een poort voor me, zo’n gigantisch grote, romantische, sierlijke poort waarvan de deuren open gingen en waarachter mijn leven voor mijn gevoel pas echt begon.

Nooit eerder had ik me gerealiseerd dat mijn borsten mij zo in de weg zaten. Nooit eerder had ik me gerealiseerd dat ik zoveel pijn had gehad van het gewicht dat ik meedroeg elke dag en dat aan mijn schouders en rug trok.

Nooit eerder had ik me gerealiseerd hoe onzeker mijn borsten mij eigenlijk hadden gemaakt.
Ik wist niet anders, het was erin geslopen. Ik had ze geaccepteerd en voor mezelf bedacht dat ik het er maar mee moest doen.

Ik had ook nooit de link gelegd tussen mijn klachten en onzekerheden en mijn borsten.

Nu is dit geen bericht om je aan te moedigen om je te laten opereren, al zal je niet de eerste zijn bij wie mijn verhaal het laatste zetje is… Maar ik wil je wel inspireren want er zitten veel waardevolle ‘lessen’ in.

Denk aan kwartjes die kunnen vallen, jezelf voorop zetten omdat jij iets nodig hebt waardoor jij ook meer kan betekenen voor anderen, kansen grijpen, de kracht van keuzes maken, de waarde van terugblikken en dat er echt zoveel meer uit je leven te halen is want je hebt zoveel in je mars!

Er zijn soms dingen in jouw leven die (onbewust) heel veel energie kosten, die jouw leven uitdagend maken, dingen waar jij mee worstelt en dingen die jou tegen houden om alles uit het leven te kunnen halen.

Je ervaart dan het gevoel te leven met de handrem erop. Alsof je niet vol gas kan gaan, dat jou tegen houdt. Of het gevoel dat je vast loopt.

Je bent nooit intens blij en gelukkig. Je hebt een kort lontje, hebt nergens puf voor, ziet overal beren op de weg.

Dat energieke gevoel, die brede glimlach op je gezicht, die twinkeling in je ogen, die kriebel in je buik, dat warme gevoel als het levensvuur in je lichaam zo groot is dat het je lichaam (figuurlijk natuurlijk) uitspat…dat is er allemaal niet.

Want je leeft veilig, je doet je ding, je doet wat moet, je overleefd. Maar je leeft niet.
Je haalt er niet alles uit. Je staat niet in je kracht. Je benut niet de grote potentie die er in jou schuilt.

Ja, jij hebt héél véél potentie, waarschijnlijk meer dan je zelf denkt.

En ik kan je helpen wél te durven, wél die stap te wagen, die energie los te maken zodat het weer gaan stromen. Zodat jij weer gaat leven. Zodat jij kan genieten, zodat het makkelijker gaat, zodat kwartjes vallen, zodat jij jezelf in het middelpunt zet en de balans terug vindt zodat (ja lekker cliché maar toch zeg ik het) 2024 jouw jaar wordt.

Ik bedoel dan dat het jouw jaar wordt omdat je thuis komt bij jezelf.

Dat het jouw jaar wordt omdat je jezelf op de eerste plek gaat zetten, gaat leven en doen wat bij jou past, wat jij wilt en vooral wat jij nodig hebt. Dat je besluiten gaat nemen die misschien niet de makkelijkste of meest aantrekkelijke lijken maar die wel goed zijn voor jou.

Ik heb me nog nooit zo krachtig, gelukkig en zelfverzekerd gevoelt. Door te kiezen voor de borstoperatie, te kiezen voor mezelf, door te doen wat goed was voor mij en daarbij even  helemaal geen rekening te houden met anderen. Niet alleen wat anderen ervan zouden denken maar ook ‘op te eisen’ dat iedereen zich aan zou passen aan mij en mijn herstel. En geloof me, ze hebben er meer voor terug gekregen.

Dat is zo fantastisch aan voor jezelf kiezen, je wordt nog zoveel waardevoller voor iedereen om je heen!

Maar 2024 wordt niet zomaar jouw jaar. Het jaar waarin jij ‘opeens’ gaat stralen, waarin jij jezelf ‘opeens’ ontpopt, dromen en doelen ‘opeens’ succesvol najaagt zonder tegenslagen.

Daar zal je voor aan de bak moeten. Je moet keuzes maken, je moet los laten, niet alleen open staan voor verandering maar de verandering ook echt aan gaan en misschien wel angsten onder ogen zien.

En, mijn ervaring, daar heb je anderen bij nodig. Om je te helpen, te ondersteunen, angsten te overwinnen, aan te moedigen en je te wijzen op blinde vlekken en te helpen knopen door te hakken.

Ik heb ook hulp gehad van anderen om te staan waar ik nu sta. En afgelopen week ben ik  ook weer gestart met een traject bij een voor mij nieuwe coach om mezelf ook weer verder te ontwikkelen zodat ik mijn klanten ook weer beter kan helpen.

Misschien voor de duidelijkheid, voor mij is 2024 al ‘jouw jaar’ als jij ontdekt hoe jij dicht bij jezelf kan blijven. Je hoeft geen ‘grootste’ doelen te halen, promotie te krijgen, succesvol te zijn, populair te zijn of in staat te zijn tegenslagen in het leven te ontwijken. Het gaat erom dat jij gelukkig bent, dat je je krachtig en zelfverzekerd voelt, dat jij niet langer door het leven worstelt maar mee kan veren met wat er op je pad komt (oké, het is maar net hoe je het bekijkt, want dit zijn natuurlijk ook best grote/grootse doelen maar ik hoop dat je snapt wat ik bedoel).

Jouw kans van slagen om 2024 jouw jaar te laten zijn is zoveel groter als je besluit samen te werken. En of dat dan een personal trainer, een lifestyle coach, een spiritual guide, een diëtist, een psycholoog, een opleider of wie dan ook is, dat maakt mij niets uit.

Ik wil je aanmoedigen om iemand te vinden die bij jou past, die jou verder kan helpen met dat wat jij nodig hebt om je doel te bereiken. Als je het maar niet alleen gaat proberen.

Ik zeg niet dat het je dan niet gaat lukken, ik weet alleen dat het je heel veel meer tijd en energie zal kosten en dat hoeft helemaal niet. Super zonde van al die tijd en energie om het zelf uit te zoeken, je erdoorheen te worstelen!

Natuurlijk, jij bent degene die het uiteindelijk altijd zal moeten doen, niemand kan keuzes voor jou maken, niemand kan jouw leven voor je leven maar je kan wel je voordeel doen van vooral de levenservaring, kennis en inspiratie van anderen om dichter bij jezelf te komen en met de hulp van anderen jouw doel te halen.

Nogmaals, het maakt mij echt niet uit naar wie je gaat maar twijfel je al een tijdje om een afspraak bij me te maken of voel je met het lezen van dit bericht de behoefte om bij me in de stoel plaats te nemen? Kijk dan even bij mijn aanbod hoe ik jou zou kunnen helpen of stuur me een berichtje.

Je mag me trouwens ook altijd even een berichtje sturen als je ergens hulp bij kan gebruiken maar niet weet waar je dan terecht kan.
Ik denk graag even met je mee en wie weet kan ik je doorverwijzen naar iemand anders, altijd fijn om even te sparren toch?!

Dus, hoe maak je een grote beslissing?!
Om een grote beslissing te kunnen nemen MOET jij jezelf kennen, moet jij van jezelf weten wat goed is voor jou. Wat jij nodig hebt, waar jij blij van wordt maar ook wat jouw valkuilen zijn. Is dit iets waar jij nog niet zo goed in bent? Zoek dan hulp om 

Wil jij een kei worden in beslissingen nemen, écht het roer om gooien en die handrem van je leven af zodat 2024 jouw jaar wordt? Ik heb nu een pilot van mijn traject Terug in balans – Jij in het middelpunt omdat ik nog meer waarde aan het toevoegen ben, je kan nog instappen voor de speciale pilotprijs, stuur me een berichtje als jij mee wilt doen.

Oeps, het is weer een lang verhaal geworden maar het was voor mij al een feestje dit bericht te maken omdat ik de energie en kracht die ik heb gevoeld door vorig jaar die knoop door te hakken en voor mezelf te kiezen nu ook weer voel tijdens het schrijven van dit verhaal.
Ik hoop dat ik daar een beetje van heb kunnen overbrengen.
En anders nodig ik je uit om in de praktijk langs te komen zodat ik met mijn energie, ervaring, enthousiasme en behandeling jouw energie ook weer laat stromen, ik kan je garanderen dat dat nog veel krachtiger is!

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Eelt

Eelt

Wist jij dat er een spirituele betekenis kan zitten achter eelt? Eelt kan ontstaan door wrijving met bijvoorbeeld verkeerde schoenen maar óók kan het een beschermlaag vormen over een gevoelige plek. Onverwerkte emoties, te grote verantwoordelijkheid, te weinig zelfliefde, piekeren etc. De plek waar jij eelt hebt op je voeten kan dus waardevolle inzichten geven. Ontdek wat hier welke gevoelige plek jouw eelt beschermd.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin