Home » Blog » Blog » Het leuke lijstje

Het leuke lijstje

door | 26 jan, 2024 | Blog

Afgelopen week kwam dit meerdere keren ter sprake bij mijn klanten in de praktijk en dat kan geen toeval zijn, dit probleem mag onder de aandacht worden gebracht.

Want mijn klanten staan altijd voor anderen klaar, de focus ligt op zorgen voor anderen, maar daardoor ontbreekt dit stukje zelfkennis vaak (en die is essentieel om je eigen batterij op te kunnen laden). Het gaat over wat jij leuk vindt om te doen.

Weet jij wat je leuk vindt om te doen?

Als je een momentje voor jezelf zou hebben, wat zou jij dan graag doen? Wat maakt jou blij? Wat geeft jou nieuwe energie?

Mijn klanten kwamen tot de conclusie dat ze dit niet zo goed wisten.
Eigenlijk te bizar voor woorden als je erover nadenkt toch?! Dat je geen idee hebt waar je blij van wordt. Terwijl het zo belangrijk is, en eerlijk is eerlijk, het klinkt super simpel. Maar ga eens bij jezelf na, als je nu een uurtje niets te doen zou hebben, wat zou jij dan gaan doen?

Een klusje dat nog moet gebeuren, alvast boodschappen halen, even een wasje draaien… Niet bepaald je-mondhoeken-omhoog-laten-krullen-dingen toch?

Hier mag je dus echt wel even bewust van worden en een moment voor pakken om over na te denken voor jezelf.

Gelukkig kwam ik met mijn klanten na een beetje sparren al snel tot een lijstje met dingen die ze leuk vinden. Hoeft geen hele lange uitgebreide lijst te zijn, zeker in het begin niet, als je maar een idee hebt.

Ik heb zelf ook een lijst waar ik altijd op terug kan vallen als ik even niet weet wat ik nodig heb om mijn energie te boosten, humeur op te peppen of mijn vrije tijd mee in te vullen.

Op mijn lijstje staan zelfs 2 rijen, niet alleen ‘Dit vind ik leuk om te doen’ maar ook ‘Hier kan ik goed van ontspannen’.

Je snapt misschien wel, er is wat overlap maar het zijn wel twee verschillende en belangrijke dingen. En ik vind echt dat iedereen zo’n lijstje zou moeten hebben! Als ik je tegen kom op straat en ik stel je de vraag wat jij leuk vindt om te doen dan zou je zonder na te hoeven denken iets moeten kunnen opnoemen toch?!

Dus, wat vind jij leuk om te doen en waar kan jij goed van ontspannen ?

Schrijf het eens op. Je mag het ook met me delen door een berichtje te sturen, leuk om te horen van je.

Wees niet te hard voor jezelf als er, net als bij mijn klanten, niet of niet zo veel in je opkomt. We zijn niet gewend om ons zelf deze vraag te stellen en door de maatschappij wordt deze ook niet gesteld (helaas).

Het kunnen grote dingen zijn, zo vind ik een dag Efteling echt súper leuk, maar ook iets kleins als een minuutje genieten van het uitzicht bij ons in de tuin maakt mij heel blij!

Denk ook niet te moeilijk…laatst sprak ik iemand die het leuk vind om 10 minuten naar kattenfilmpje te kijken op tiktok, die werd daar blij van, even een-mondhoeken-krullen-omhoog-momentje

Staan er eerst misschien maar 2 of 3 dingen op je lijstje, helemaal prima. Probeer je de komende tijd bewust te worden waar jij in het dagelijks leven blij van wordt. Vaak kan je best wel dingen aan je lijstje toevoegen alleen moet je je er nog bewust van worden.

Extra tip, ga hierover in gesprek met je partner of een vriendin. Stel de vraag wat hij/zij leuk vindt, als inspiratie, maar je kan ook vragen wat de ander denkt dat jij leuk vindt. Want grote kans dat jij van een ander iets kan opnoemen wat hij/zij leuk vindt (omdat we altijd meer focus hebben op de ander in plaats van op ons zelf).

Merk je dat je vastloopt met jouw leuke lijstje en wil jij net als mijn klanten even met mij sparren? Tijdens een behandeling  voel ik met je mee en stel ik verdiepende vragen waardoor we toch een aantal (soms hele verassende) leuke dingen aan jouw lijstje toe kunnen voegen 😉

Allemaal leuk een aardig maar WANNEER dan? Dan is daar dat lijstje en dan…Het idee is natuurlijk dat je de leuke dingen en waar jij blij van wordt lekker gaat doen, alleen blijkt dat ook een uitdaging. Want, wanneer?!Je hebt eigenlijk nooit echt een moment dat je niks te doen hebt….Je bent in de weer met het huishouden, de steun en toeverlaat van je man, staat altijd klaar voor je kinderen, bent op het werk serieus, gedreven en je stroopt graag de mouwen op om bergen werk te verzetten, moet minimaal één maar het liefst twee keer in de week van jezelf sporten, je biedt een luisterend oor aan vriendinnen en je bent altijd aanwezig op verjaardagen en feestjes.Kortom, een momentje voor jezelf om iets leuks te doen, waar jij blij van wordt en energie van krijgt, dat is er eigenlijk niet.Herken jij dit?Ik hoop natuurlijk dat jij wél kan zeggen dat je tijd hebt om te doen wat jij leuk vindt. Maar ga dan voor jezelf na, is het genoeg? Kan ik mijn batterij genoeg opladen of zou ik het liever vaker willen/nodig hebben?Herken jij je in géén tijd voor jezelf hebben om leuke dingen te doen? Wat zou jij dan nodig hebben om wel die tijd te krijgen?
Kom je hier niet uit, ik heb nog wel wat tips dus stuur me dan even een berichtje.

Goed, al 2 obstakels overwonnen door #1 het lijstje te maken én #2 tijd voor jezelf te hebben om ook iets leuks van dat lijstje te gaan doen. Maar dan…Laten we een klein voorbeeld nemen, je zit op de bank met een kopje thee een tijdschrift te lezen (de bovenste van de inmiddels al aardig hoge nog-te-lezen-stapel). Maar, je zit niet rustig, er gaan wel 1000 gedachten door je hoofd.Ik zou ook even de wasmachine aan kunnen zetten, niet vergeten melk op het boodschappenlijstje te zetten,  niet vergeten oud papier aan de weg te zetten vanavond, vriendin nog een berichtje sturen want die heeft een belangrijk gesprek vanmiddag, de planten hebben nog water nodig, hoe laat zal *naam van je man* vandaag thuis komen van z’n werk, ik heb hier eigenlijk helemaal geen tijd voor, niet te laat beginnen met eten koken want je zoon moet trainen…etcEn dan heb ik nog niet eens genoemd dat jij nog geen 2 minuten zit, de thee is nog te warm om te drinken, je hebt je tijdschrift net open geslagen maar nog geen letter gelezen want alle bovenstaande gedachten leidde je af en één van je kinderen komt binnen en kijkt je verbaast aan want: jij zit op de bank?! Je krijgt er misschien zelfs wel een opmerking over…En dat versterkt dat gevoel. Een ongemakkelijk gevoel.Dat je even zit. Dat je niks doet. Terwijl er nog van alles te doen is.Want jij bent niet gewend even te zitten en te niksen, je bent altijd in de weer. Altijd is er een schuldgevoel als je even niks doet. Want je kan nog zoveel doen. Even een belletje naar een familielid om te horen hoe het gaat want hij/zij gaat door een pittige periode en je hebt hem/haar al een tijdje niet gesproken. Of even een bloemetje halen om mee te nemen naar die afspraak vanmiddag als kleine attentie, dat zal de ander vast leuk vinden.Dan zit jij helemaal niet lekker rustig op de bank met een tijdschrift. Of ga jij niet lekker even een uur wandelen buiten (een uur?! weet je wat je wel niet allemaal kan doen in een uur?!).Zonde van je tijd!En toch hè, toch heb jij dat uur wandelen nodig. Of iets anders van jouw leuke lijstje natuurlijk.Om jezelf op te laden maar ook om te genieten van je leven. NU genieten, niet over 10 jaar want dan denk je dat je meer tijd en ruimte voor jezelf krijgt. Dat denk je trouwens al een jaar of 30, dat die tijd en ruimte er gaat komen om te genieten. Je dacht stiekem zelfs dat die tijd ongeveer nu zou zijn. Zo gek is het toch niet om je momentjes voor iets leuks te pakken en daarvan te genieten?Maar als jij de klusjes en huishoudelijke taken niet doet, wie dan wel? En je staat zo graag klaar voor anderen want zij blij, jij blij…Alleen, jij bent niet verantwoordelijk voor het plezier dat een ander ervaart in zijn/haar leven. Jij bent alleen verantwoordelijk voor het plezier in jouw eigen leven. En als iedereen regelmatig eens iets van zijn eigenlijk leuke lijstje doet, hoeven we ons ook niet verantwoordelijk te voelen voor het geluk van een ander.Draai ik hem nog even verder om: geef lekker het goede voorbeeld aan de mensen om je heen. Door te laten zien dat jij even iets leuks voor jezelf gaat doen om voor jezelf te zorgen. En daarna weer vol energie en positiviteit klaar te staan voor de dingen die moeten gebeuren.Jij mag echt genieten van even een moment voor jezelf! Geniet van dat wat jij leuk vindt om te doen. Gun jezelf dat plezier. Het is misschien even oefenen om dat zonder schuldgevoel te doen maar blijf dan vooral lekker oefenen, geef niet op, jij verdient dit.Stel jouw leuke lijstje samen, maak tijd vrij en GENIET!Loop jij op één (of meer) van deze drie dingen vast?Dan wil ik je uitnodigen want ik kan je misschien wel helpen. Ik kan je helpen ontdekken wat jij leuk vinden, hoe je tijd vrij kan maken en wat je nodig hebben om ook écht te kunnen genieten.Boek gratis & vrijblijvend een matchgesprekVoel jij geen klik of denk ik dat ik niet de juiste persoon ben om je te helpen dan denk ik natuurlijk graag met je mee, wie beter bij je past.Ohja, ook de Human design reading is nu te boeken bij mij!Ik wens je een fantastische dag!

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Powervrouw

Powervrouw

Deze blog schrijf ik naar aanleiding van een behandeling afgelopen week. Want ik wil graag eens met je delen wat ik zooo vaak voel en tegelijk hoor bij mijn klanten. Kleine spoiler, dat zijn 2 totaal verschillende dingen 😉

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin