Home » Blog » Blog » Even rust in mijn hoofd

Even rust in mijn hoofd

door | 9 jan, 2023 | Blog

Wij gaan wel vaker naar Groet (in de buurt van Schoorl). Nu waren we daar afgelopen herfst, ergens in oktober, een keer geweest met z’n viertjes en toen heb ik een fantastische dag gehad die ik graag wilde delen. Ik heb dit bericht geschreven maar deze nooit op mijn website geplaatst. Dus hoewel het midden in de winter is, kerst en oud & nieuw al zijn geweest, zet ik hem nu wel online omdat ik toch graag mijn lessen en inzichten met je wil delen. Het was prachtig weer, de zon scheen en de temperatuur was zo lekker dat we zonder jas aan het spelen waren in het zand.

Ik moet bekennen dat ik het redelijk lastig vind om in te schatten deze tijd van het jaar hoe we ons moeten kleden en ik had nu dus mijn stevige, warme, zware wandelschoenen aangetrokken. En hoewel het tijdens het wandelen wel heel lekker liep kreeg ik er bijna de kriebels van toen we eenmaal in de zandkuil aan waren gekomen waar we altijd heerlijk kunnen spelen met de kinderen en genieten van de natuur. Dus al vrij snel trok ik mijn schoenen en sokken uit, wat een verademing!

Ken je dat? Dat het echt heerlijk is om je schoenen uit te doen? Vaak is het heel lekker aan het einde van de dag als je thuis komt. Ik zal je uitleggen waarom dat zo is en ik zal proberen niet teveel de diepte in te gaan… 😉

Even tussendoor trouwens, ik heb het idee dat dit best een uitgebreide blog gaat worden maar hij gaat denk ik echt onwijs waardevol zijn, ik leg dit ook vaak aan klanten uit en altijd vallen er puzzelstukjes op z’n plek dus ik denk echt dat het de moeite waard is om door te lezen!

Op onze voeten zitten reflexzones. Het hele lichaam is erop terug te vinden. Daarmee kan ik als voetreflextherapeut een soort signaaltjes sturen naar ‘blokkades’ in het lichaam die klachten veroorzaken. Maar naast die reflexzones hebben je voeten ook een soort afvoer-functie (ik weet even niet hoe ik dit anders moet noemen).

Je weet vast dat we bij het inademen zuurstof en ‘energie’ binnenkrijgen en via de uitademing raken we het afvalproduct daarvan weer kwijt.

We zijn trouwens niet heel goed in ademhalen met z’n allen. Dus je kan je voorstellen dat we veel te weinig de inhoud van onze longen echt goed verversen en dan blijven er dus meer  afvalstoffen in je lichaam achter die klachten kunnen geven. Bedenk maar eens hoe fijn het soms kan zijn om een keer diep te zuchten, dat kan echt zo opluchten. Je raakt dan wat meer afvalstoffen kwijt door een diepere uitademing en maakt daardoor meer ruimte voor verse, frisse, zuurstofrijke, energieke lucht.

Maar naast uitademen heeft je lichaam dus nog een manier, een soort back-up om ‘afval’ kwijt te raken en dat is via je voeten. Het gaat dan vooral om afval-energie. Gedurende de dag maak je een hoop mee, zelfs als je een rustige dag hebt waarbij je eigenlijk niets doet dan nog komen er duizenden prikkels binnen via je zintuigen. Maar laten we eerlijk zijn, hoe vaak zit je stil en doe je niks…? Dus de prikkel hoeveelheid is dus nog groter. Je neemt informatie tot je, bent in beweging, maakt keuzes en komt in aanraking met de energie van anderen die je moet verwerken (dat klinkt misschien wat zweverig maar iedereen kent dat gevoel wel dat je door iemand leeggezogen wordt qua energie of dat je in een ruimte staat vol met mensen en dat het dan heerlijk kan zijn om even naar buiten te stappen).

Om die afval-energie kwijt te raken via je voeten, moeten je voeten in contact staan met de aard/grond. Je geeft dan die afval energie als het ware af aan de grond en die zorgen dat het weer bij de wortels van planten terecht komt zodat die er weer zuurstofrijke lucht van kunnen maken net zoals ze doen met het afvalproduct van onze uitademing. Het principe dat ik uitleg van je voeten die contact maken met de grond om die energie kwijt te raken heet ‘aarden’.

Wanneer je schoenen aan hebt (en dan zitten die veel te vaak ook niet comfortabel maar dat is weer een ander onderwerp) dan zitten je voeten eigenlijk als het ware opgesloten. Schoenen hebben een zool die voorkomt dat je voeten contact maken met de grond. Die zool ‘geleid’ geen energie, die laat de energie niet door maar houd het tegen. Dus al die afval-energie hoopt op in je benen en lichaam.

Je gaat je meestal heel moe voelen, kan last krijgen van onrustige benen, je wordt drukker in je hoofd, kan moeilijker beslissingen maken, krijgt een korter lontje etc. En dat allemaal omdat je die afval energie niet kwijt kan.

Je prullenbak moet je ook legen wanneer die vol zit toch? En eigenlijk moet dat natuurlijk al voordat de deksel niet meer dicht kan, dan krijg je er ook ‘last’ van… Dat werkt dus ook zo met afval-energie 😉

En daarom is het altijd zo heerlijk om aan het einde van de dag je schoenen uit te doen. Het kan echt als een bevrijding voelen omdat je weer contact maakt met de grond, je kan afval-energie afvoeren. Enige puntje is dat het niet direct allemaal naar beneden zakt na zo’n hele dag. Net zoals een prullenbak die de hele dag vol is gestouwd, daar moet je ook moeite voor doen om de overvolle zak eruit te krijgen…

Gelukkig zijn er trucjes en manieren om je voeten een handje te helpen.

De eerste: voetreflextherapie! 😉 Dit werkt zooo goed en heb je al eens bij me in de stoel gelegen dan zal je dit alleen maar beamen. Denk maar aan alleen al het afstrijken, wanneer ik met mijn handen om je onderbeen vanaf het punt onder je knie naar beneden glij, je enkel meepak en via je voet bij je tenen los laat. Ik ‘trek’ dan eigenlijk letterlijk de afval energie mee naar beneden naar je voeten en help dat kwijt te raken. De meeste klanten zouden het al heerlijk vinden als ik dat alleen maar zou doen 1,5uur lang.

Dan kan je jezelf ook, zeker aan het einde van de dag een heerlijke voetmassage geven en om je daar wat handvatten voor te geven hoe je dat moet doen heb ik een filmpje opgenomen. Hij is lang en uitgebreid (en heel waardevol trouwens), dat wist ik van te voren maar dat is ook de feedback dus ik ga, als ik eens tijd heb, kijken of ik hem iets compacter kan maken. Voor nu dus nog even de uitgebreide, super waardevolle versie.

Wat ook heel goed werkt is een voetenbad. Je helpt je voeten, maar ook de rest van je lichaam ontspannen door de warmte (met het Keltische zeezout dat ik erin doe versterk je dat effect nog meer) maar het water trekt ook de spanning en afval-energie in je lichaam aan waardoor je het dus makkelijker kwijt raakt.
Wanneer je er op let, kan je voelen dat alle opgehoopte energie uit je hoofd (lees drukke gedachten en het gevoel dat je hoofd bomvol zit) door je lichaam naar beneden zakt.

En uiteraard is het super goed om je voetzolen extra te prikkelen met zoiets als zand. Ook dit is natuurlijk net als het voetenbad, dat je je voeten blootstelt aan natuurlijke elementen. De laatste tijd worden, zeker in de zomer, blote voeten paden steeds populairder en dat is een ultieme manier om jezelf te helpen afval-energie kwijt te raken.

Maar ik ben inmiddels, via een behoorlijke omweg, weer uitgekomen bij mijn oorspronkelijke verhaal, namelijk dat ik met mijn blote voeten in het zand zat in het mooie Groet.

Ik voelde door het lopen door het zand, tijdens het spelen met de kinderen, dat ik steeds meer afval-energie kwijt raakte. Mijn hoofd (lees gedachten) werden rustiger, ik kreeg meer energie en kon me zoveel beter focussen op het moment daar. Ik werd me zo bewust van mijn man en kinderen, van de prachtige omgeving, van het heerlijke weer. De kleine dingen begonnen me op te vallen, details waar ik anders eigenlijk geen oog voor heb.

Er kwam rust in mijn hoofd!

Er kwam ruimte en rust in mijn hoofd en lichaam. Eindelijk ben ik bij de titel van deze inspiratie mail, kom ik aan bij de boodschap die ik bij het starten van dit bericht met jullie wilde delen! En er komt nog meer 😉

Waar we eerst zo’n 2,5 uur heerlijk hebben gespeeld in het zand zijn we nog even een stukje bos ingegaan, op paddestoelen jacht. Zo gaaf vind ik dat aan deze tijd van het jaar.

We kwamen de mooiste exemplaren tegen en de kinderen rende (voorzichtig) van hot naar her om te kijken waar ze er nog meer konden ontdekken. En wij er net zo enthousiast zoekend achteraan!
Dat we bijna een uur later met 2 vermoeide maar tevreden kinderen weer richting de auto liepen realiseerde ik me dit:
Tijdens het zoeken, letterlijk speuren, tussen de takjes en bladeren opzoek naar de kleinste, mooiste en meest unieke paddestoelen sta je geen moment stil bij verleden, toekomst, problemen, keuzes, agenda’s, werk, familie, vrienden, de maatschappij en alle verplichtingen. Je gaat zo op in het zoeken, je bent zo gefocust aan het speuren naar de kleinste details, alles neem je zo intens waar, je zit echt helemaal in het nu. En dat is het moment van balans, dan is er rust, puur geluk en oneindig veel dankbaarheid.

Ga er dus eens op uit, zoek de natuur op, doe je schoenen uit en leeg jou ‘prullenbak’, het liefst ruim voordat hij uitpuilt want dan zal de energie nog makkelijker en sneller opgeruimd zijn zoals ook de zak veel makkelijker te verwijderen is.
En wanneer je het afval kwijt bent (vergeet trouwens ook niet om een paar keer lekker diep adem te halen, dan ben je helemaal goed bezig) kijk dan eens om je heen. En dan bedoel ik ècht goed om je heen kijken. Bestudeer de kleinste details, scan je omgeving, wat is er allemaal te zien en te bewonderen. Gebruik trouwens gerust al je zintuigen. Wat hoor je, wat voel je etc. Dat geeft je zoveel energie, zoveel voldoening, zoveel dankbaarheid en zoveel rust.

Ik ben je onwijs dankbaar dat je deze blog helemaal tot het einde hebt gelezen want jeetje wat is hij lang geworden (oeps!!!)…Super leuk dat je de tijd neemt om mijn teksten door te nemen en daar uit halen wat je op dat moment kan gebruiken. De super leuke feedback en complimenten waardeer ik enorm en geven mij altijd weer zoveel energie. Dank, dank, dank daarvoor!!

Heeft deze blog jou ook weer kunnen inspireren? Laat me gerust weten wat je ervan vond en welke nieuwe inzichten jij heb gekregen door het lezen!
Nu ga ik deze wel echt afsluiten en wens ik je een fantastische dag!

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Dagje sauna

Dagje sauna

Hier keek ik echt naar uit en ik ben lekker all-in gegaan! Dit had ik zo hard nodig en ik verdiende het ook. Een super ontspannen dagje sauna om me weer helemaal op te laden. Heb jij ook iets om naar uit te kijken, iets waar jij je mee kan opladen binnenkort?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin