Home » Blog » Blog » Een wereld van verschil

Een wereld van verschil

door | 1 mrt, 2024 | Blog

Het is alweer maart, de knoppen zitten in de bomen, er zijn heerlijke zonnige momenten waarop ik zelfs mijn jas in de tuin al even uit heb gedaan, ik hoor de vogeltjes weer fluiten en het is steeds langer licht, heerlijk! Geniet jij hier ook al zo van?

De eerste schoolvakantie van het jaar zit er alweer op en ik wil iets met je delen wat me opviel deze week. Want Elieke gaat 2 ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal en afgelopen maandag startte een nieuwe juf bij haar.

En het moment dat ik het lokaal binnenstapte met Elieke voelde ik hoe enorm anders de vibe was. Ik wil heel graag even extra benadrukken dat er geen sprake is van goed of fout!!

De juf die voor de vakantie afscheid nam was op haar manier fantastisch, een groot hart voor de kids en een enorme hoeveelheid energie. De nieuwe juf brengt een hele andere, ook fantastische energie met zich mee. Nogmaals, beide écht super maar zooooo anders.

Maar dit voelde ik dus direct. Het moment dat ik de klas binnen stapte. De ruimte is hetzelfde, het speelgoed is hetzelfde, de andere juf en stagiaire zijn nog hetzelfde. Er is echt maar 1 persoon gewisseld en het was een compleet nieuwe ervaring.

Dit vond ik zo bizar. 1 persoon kan dus écht de dynamiek veranderen. En daar is deze nieuwe juf zich niet half bewust van, want zelf merk je dit niet. Net zoals jij je waarschijnlijk niet half bewust bent van jouw impact.

Want deze nieuwe juf is alles behalve uitgesproken, staat helemaal niet op de voorgrond en is eerder bescheiden. En toch heeft ze zoveel impact dat het een wereld van verschil is.

Je hoeft dus niet extreem aanwezig te zijn om ertoe te doen. Je hoeft geen uitgesproken mening te hebben om iets toe te voegen. Je hoeft niet belangrijk, slim of haantje de voorste te zijn om echt iets te veranderen in de wereld. Dat doe je door gewoon lekker jezelf te zijn en je ding te doen.

Jij mag gewoon lekker jezelf zijn. En geloof me, je zult waardevoller en meer van invloed zijn dan je zelf realiseert.

Hoe zit dit bij jou? Ben jij al lekker jezelf? Doe jij al lekker je eigen ding? Wat doet het met je om te lezen dat jij gewoon jezelf mag zijn en je eigen ding mag doen? Leuk als je me dit even laat weten!

Ik wens je een fantastische dag toe!

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Rood kruis

Rood kruis

Onze agenda’s staan vaak bomvol afspraken, verplichtingen en dingen die we niet moeten vergeten. Maar we noteren niet wanneer we tijd voor onszelf hebben. Heb jij wel genoeg tijd voor jezelf? Heb je überhaupt tijd voor jezelf? Mijn super simpele methode ‘rood kruis’ leg ik je hier uit.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin