Home » Blog » Blog » De massagehand

De massagehand

door | 28 nov, 2021 | Blog

Elke behandeling bij A moment for balance start met een heerlijk ontspannen voetenbad. Het moment dat je bij me over de drempel naar binnen stapt ben je vaak nog super druk in je hoofd met alles wat je moe(s)t die dag en ook je lichaam zit in de actiemodus. Een voetenbad helpt onwijs goed om de energie te laten zakken (letterlijk, breng de energie van je hoofd naar je voeten en daarmee vertragen je gedachten), geeft ontspanning en warmte.
Omdat ik niet zo goed stil kan zitten tijdens deze eerste 15 minuten, was ik opzoek naar iets waarmee ik je nog meer ‘uit je hoofd’ kon halen. Maar aangezien ik als voetreflextherapeut met je voeten werk moest ik iets anders bedenken. Wat kan ik dan doen terwijl je met de voeten in mijn mooie voetenbad zit?! Ik kwam uit op de massagehand.

Je leest hieronder:

 • Wat is de massagehand?
 • De Gezondheidsbeurs, waar het allemaal begon 😉
 • ‘Wat kan ik extra doen?’
 • Wat doet de massagehand?
 • Hoe gaat dat eigenlijk tijdens de behandeling?
 • Alle voordelen nog even op een rijtje!
 • Te ervaren en te verkrijgen bij A moment for balance

Wat is de massagehand?

De massagehand is een hulpmiddel om jezelf of een ander een heerlijke massage te geven. Op de massagehand zitten 9 balletjes. Deze balletjes kunnen over je lichaam rollen en zo een heerlijk, ontspannen gevoel geven. Het is echt super makkelijk om te gebruiken, je hoeft totaal geen kracht te zetten of kennis te hebben en er zit een soort riempje om je vingers die ook verstelbaar is waardoor hij bij iedereen past. Er is geen olie nodig, het kan over kleding heen en je kan hem gebruiken voor je rug (al is dat natuurlijk makkelijker en lekker als iemand anders het bij je doet) maar ook op bijvoorbeeld je benen en armen is het heerlijk. Je hoeft geen druk te geven of te ‘kneden’ zoals je bijvoorbeeld bij een schoudermassage met je handen wel eens doet dus echt iedereen kan dit!

De Gezondheidsbeurs, waar het allemaal begon 😉

In 2019 bezocht ik samen met mijn moeder de Gezondheidsbeurs waar we kennismaakte met het merk Flowee. We hadden er nog nooit van gehoord en ook de producten die ze lieten zien en ervaren waren voor ons helemaal nieuw. De massagehand voelde heel lekker maar was op dat moment meer een ‘geinige gadget’ in mijn ogen, niet een must-have. De spijkermat was interessanter aangezien mijn moeder rug klachten had en deze speciale mat daar heel goed bij zou kunnen helpen. Dus geïnspireerd en nieuwsgierig kocht ze een spijkermat en thuis heeft ze zelf de positieve werking ervaren. Inmiddels heb ik zelf ook diverse spijkermatten aangeschaft van Flowee en ben ik hier echt heel blij mee! Maar over de spijkermat zal ik nog eens een andere blog schrijven, terug naar het verhaal over de massagehand 😉

‘Wat kan ik extra doen?’

Tijdens het brainstormen en testen van het voetenbad voorafgaand aan een behandeling (dankjewel Mark dat je mijn proefpersoon wilde zijn) kwam ik er al snel achter dat ik iets extra’s wilde doen. Omdat de voeten al in het warme water zaten kon ik daar niet zo veel mee. Ik heb overwogen om een handmassage te geven, er zitten immers ook reflexzones op de handen maar dat voegde me niet zo. Een hoofdmassage zoals ik geef tijdens de metamorfose behandeling valt ook altijd erg in de smaak maar voelde niet goed om de behandeling mee te starten.
Terugkijkend naar de klachten die heel veel klanten hadden, kwamen schouder en nek klachten eigenlijk bij iedereen wel voorbij. Je zal het waarschijnlijk ook zelf beamen, een schoudermassage is altijd wel lekker. Maar ik ben geen masseuse, en daarbij, wat ik zo fijn vind aan voetreflextherapie is dat de kleren aan kunnen blijven, alleen de broekspijpen gaan omhoog tot de knie. Wanneer ik een schoudermassage zou willen geven met crème of olie zou dat toch een ander verhaal worden. En toen schoot me de massagehand van Flowee weer te binnen! Tijdens de demonstatie op de Gezondheidsbeurs ging dat namelijk over de kleding heen en dat voelde echt heerlijk. Dus ik bestelde de massagehand en vanaf het moment dat ik hem binnen had was ik verkocht, dit ging ik gebruiken tijdens het heerlijke voetenbad aan het begin van de voetreflexbehandeling. Heerlijk over de schouders rollen met de massagehand!

Wat doet de massagehand?

Door de bewegende druk van de balletjes ontstaat er dus een massage en dat stimuleert de doorbloeding. Afvalstoffen die zijn opgehoopt worden los gerold waardoor ze weer in de bloedbaan terecht komen en door het lichaam uitgescheiden kunnen worden. Spierknopen kunnen ook aangepakt worden waardoor je minder vast zit, pijn verdwijnt en je soepeler kan bewegen. Warmte kan zich beter verspreiden, voedingstoffen kunnen weer op alle plekken terechtkomen en informatie komt weer bij de cellen terecht zodat die goed aangestuurd kunnen worden in hun functioneren. Ook de energie kan weer gaan stromen en in het geval van nek- en schouderklachten zie je vaak dat de energie in het hoofd niet ‘weg’ kan. Die energie hoopt dan op en naast hoofdpijn of een warm en rood hoofd kunnen dan ook gedachten niet weg en wordt het voller en voller met piekeren en ‘gedachtendrukte’ tot gevolg. Neem de blokkade in je nek en schouderspieren weg en je zal zien dat je gedachten ook tot rust komen.

Hoe gaat dat dan eigenlijk tijdens de behandeling?

Deze massagehand kan dus over je hele lichaam worden gebruikt maar ik doe alleen de schouders tijdens de behandeling.
Je geniet van het warme voetenbad, ik sta achter je en met de massagehand rol ik over je schouderbladen, rug, stukje nek en ik pak ook graag de boven armen even mee. En dat allemaal terwijl je gewoon je kleren lekker aan kan houden.

Alle voordelen nog even op een rijtje!

 • Helpt goed bij spierpijn en spierknopen.
 • Gedachten worden rustiger
 • Er is geen olie of creme nodig
 • De massagehand kan over de kleding heen (sterker nog, dat is prettiger want de meeste mensen vinden de balletjes te koud direct op de huid)
 • Het stimuleert de doorbloeding
 • Er wordt meer oxytocine aangemaakt (ook wel bekend als het knuffelhormoon, zorgt voor ontspanning en een geluksgevoel)
 • Kinderen met een lichte vorm van autisme en/of prikkelstoornissen worden rustiger van de massagehand
 • Werkt goed bij ‘restless legs’ (onrustige benen)
 • Echt super makkelijk in gebruik, iedereen kan dit!
 • Vrolijk kleurtje 😉

Ik gebruik de massage hand dus elke behandeling maar ook privé wordt er heel wat afgerold ;p Heerlijk even voor het slapen gaan of als ik het druk heb gehad en lichamelijk flink in de weer ben geweest. Mijn kids vinden het trouwens ook super lekker en een voordeel voor mij, ze vinden het ook leuk om even bij mij te doen nadat ik lekker over hun rug ben gegaan met de massagehand 😉

Kende jij de massagehand al? En heb je hem misschien al eens mogen ervaren?

Te ervaren en te verkrijgen bij A moment for balance.

Wanneer je een behandeling bij A moment for balance boekt, zal je het ontspannende effect van de massagehand ervaren.

TIP! Wil je ook graag een massagehand voor thuis? Dat kan want de massagehand is ook los te koop bij A moment for balance voor €12,50.

EXTRA TIP! Bij een Klachtbehandelingtraject krijg je er 1 cadeau!

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin