Home » Blog » Blog » De kracht van vooruitkijken

De kracht van vooruitkijken

door | 24 apr, 2023 | Blog

👉🏻 Aller eerst, ik ben vanaf deze week ook op Insta te vinden!! Ik moet nog een beetje uitvogelen hoe het werkt maar al doende leert men toch? Leuk als je me hier ook volgt!
👉🏻 Verderop in dit bericht meer over mijn super gave, mega waardevolle èn vernieuwde traject!

Terug naar deze artikel 😉
Vorige week heb ik je inzichten gegeven met kijken naar het verleden. Om te zien hoe jij gegroeid bent als persoon (lees hem hier nog eens).
Maar het is natuurlijk een beetje zonde om te gaan zitten wachten tot je in de toekomst zit zodat je terug kan kijken hoe je eventueel gegroeid bent. Je kan namelijk actief iets doen om jouw groei in de toekomst te beïnvloeden.

We denken bij groei al snel dat je rijk en succesvol (moet) worden. Ik denk daar anders over. Bij groei denk ik namelijk in eerste instantie aan het vermogen om te genieten van het leven. Of groeien in zelfvertrouwen. Groeien in zelfliefde. Groeien in dankbaar zijn. Groeien in grenzen aangeven. Groeien in ‘het leven kunnen leven dat bij jou past’. Hoe klinkt dat?!


Dus tijd om aan de slag te gaan met jou groei 💪🏻Tijd om vooruit te kijken!
Maar hoe doe je dat eigenlijk? Lees met me mee:


Focus
Zeg eens eerlijk, hoeveel ballen probeer jij op een dag tegelijk in de lucht te houden? Je neemt zoveel taken op je en voelt je super verantwoordelijk dus je bent altijd druk. Druk met van alles en nog wat. En ook vooral met anderen. Wat ze van jou zullen denken of wat andere nodig zullen hebben (zonder dat ze daar specifiek naar vragen) dat jij voor ze doet. en vaak hoor je de ander niet klagen want hé, best lekker als jij dat oppakt  maar eigenlijk is dat vaak de onderliggende reden. Je zoekt naar bevestiging, naar dankbaarheid, naar complimenten etc. ”Wat fijn dat je dat voor me doet” of ”jij bent er altijd, ik kan echt op jouw rekenen” of ”jij bent altijd zo betrokken en echt een harde werker”. Maar iemand zegt dit niet dagelijks tegen je en misschien wel helemaal niet uit zichzelf…en jij maar alle ballen voor anderen in de lucht houden.
Ben jij afhankelijk geworden van de complimenten van anderen? Want daarmee haal je heel wat op je schouders en heb je het onwijs druk. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Breng focus aan in je leven! Hoe doet je dat, focussen?

Begin bij jezelf
Het begint allemaal met
 focus op jezelf. Wat jij wilt, wat jij nu echt nodig hebt. Jouw dag moet om jou draaien en niet om in dienst zijn van anderen. We hebben allemaal ongelofelijk veel verantwoordelijkheidsgevoel naar anderen toe, onze kinderen of onze ouders bijvoorbeeld. We staan altijd voor ze klaar, zelfs als ze daar niet om vragen. Stop daar mee. Ga je eens verantwoordelijk voelen over jezelf, minimaal in dezelfde mate en eigenlijk nog meer als dat je voor je kinderen en ouders doet.

Laat wat ballen vallen
Kijk eens naar het to-do lijstje van jouw dag. Of zijn het eigenlijk ook al meerdere lijstjes af en toe? Dan pakken we meteen het vorige punt er ook even bij want hoeveel dingen doe jij omdat jij dat nu echt nodig hebt voor jezelf? Om te groeien, om de persoon te kunnen zijn die jij wilt zijn, omdat jij er gelukkig van wordt?
Laat eens wat ballen vallen die jij puur en alleen voor anderen hoog houdt (waar ze dus waarschijnlijk niet eens om vragen) EN laat ballen vallen die jou energie kosten.


TIP
Ga in gesprek met degene waarvoor jij (te) druk in de weer bent. Bijvoorbeeld je kind of je vader/moeder. Geef aan wat je voor hem/haar doet en ga na of het echt, echt, echt noodzakelijk is dat jij dit doet. Bespreek dat jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb, dat je er graag voor die persoon wilt zijn en vraag waar je de ander behoefte aan heeft, hoe je hem/haar het beste kan helpen. Spreek het naar elkaar uit, concreet.  

Fysiek of mentaal
Heb jij bovenstaande tekst gelezen met de interpretatie van fysiek werken, klusjes voor de ander doen? Lees hem dan nog eens en sta dan eens stil bij het mentale deel. Want we piekeren ons suf over de situatie, keuzes en beslissingen van anderen. Ga maar eens na hoevaak jij ‘in zit’ over iets van je kind of je ouder(s). Hoeveel tijd, stress en energie raak jij daarmee kwijt?


Ogen
Als je kijkt naar het oog dan is die expert in focussen. De hele dag door doen onze ogen niet anders. Continue zijn onze ogen aan het scherp stellen en dat heeft een doel. Dat kan informatie lezen zijn, dat kan gevaar herkennen zijn of om te communiceren met anderen etc. We hebben altijd een doel voor ogen. Door een doel te stellen, ook in je eigen leven, geef je een signaal aan je lichaam om scherp te stellen.

Een doel geeft rust
Nog maar even terug naar je ogen. Als het doel niet scherp in beeld komt, door een oogafwijking bijvoorbeeld, dan kost dat bakken met energie. Dat werkt ook zo in het leven. Als je geen concreet doel stelt is dat keihard werken!! Wat zal jij het druk hebben en moe zijn.
Dus stel een doel. Wie wil jij zijn? Hoe zou jij graag willen leven over een jaar, over 5 jaar of over 10 jaar? Dit kunnen ‘grote’ doelen zijn, een ander (2e) huis, een nieuwe opleiding of werk, voor je 55e met pensioen, die dure droomauto of misschien wil je wel een wereldreis maken met het hele gezin. Maar een doel kan ook veel ‘kleiner’ zijn. 2 kilo afvallen bijvoorbeeld, elke maand een dagje sauna, je kledingkast opruimen, de oprit onkruid-vrij maken etc.

De cruciale voorwaarde
Maar er is nog een cruciale voorwaarde om niet alleen een doel te kunnen stellen, maar nog belangrijker, om je doel ook te behalen. Daar vertel ik je alles over in mijn vernieuwde traject:


‘Kies voor jezelf in 60 dagen’

Ik ga jou helpen om voor jezelf te kiezen. Word bewust van jouw behoefte, waar jij goed in bent, wat jou intens gelukkig maakt èn pas het toe in je leven.
Het moet in jouw leven om jou draaien, anders zit jij straks met een burn-out thuis of kijk jij over 20 jaar met spijt terug op je leven. Dat je niet hebt gedaan wat jij had willen doen, heb jij geen tijd gehad om te genieten omdat je altijd maar in die doordenderende trein zat om het iedereen om je heen naar het zin te maken.

Jij bent het waard om voor jezelf te kiezen. En helaas is dat een enorme uitdaging voor vele. Hoe zit dat bij jou? Leef jij jouw droomleven, ben jij intens gelukkig en tevreden? Of zit jij nog in een overlevingsstand? Je hoeft het niet alleen te doen want ik ga je helpen!

Traject ‘Kies voor jezelf in 60 dagen’
1-op-1 begeleiding
Stel al je vragen als je bij me in de praktijk bent, deel de dingen waar je mee worstelt en ik helpt je persoonlijk verder.
4 behandelingen
Start met een heerlijk warm voetenbad om alvast te ontspannen en daarna geef ik een mindrelax-voetreflexbehandeling. Elke afspraak duurt 90 minuten en dat maar liefst 4x tijdens dit traject.
Wekelijks nieuw kennis, inspiratie & werkboek
Elke week, 8 weken lang, ontvang je per mail een kennis, inspiratie & werkboek waar je thuis zelf mee aan de slag gaat. Ik deel alle kennis die jij nodig hebt om voor jezelf te kunnen kiezen. Ik inspireer je met toepasselijke quotes en voorbeelden uit de praktijk en als je verandering wilt is daar actie voor nodig. Ik ga je aan het werk zetten met diverse opdrachten zodat jij het kiezen voor jezelf ook echt in je leven gaat toepassen. 
 BONUS: Hèt A moment for balance pakket
BONUS: Video ‘Hoe geef je jezelf een voetmassage?’

‼️Goed om te weten!!
Er is beperkt plek dus vol=vol.

Hoe klinkt dit voor jou?
Ben jij de dagelijkse drukte zat? Het volle hoofd door al dat piekeren en moe van alle ballen hoog houden? Wil jij niet langer dat jouw leven alleen maar om anderen draait?
Ben jij klaar om je leven af te stemmen op wie jij bent? Dat je vanaf nu doet wat jij leuk vindt, wat jij nodig hebt en dat jouw leven om jou draait zodat je relaxt, tevreden en gelukkig bent?

Laat mij je helpen het beste uit jezelf te halen 🙏🏻 Kies voor jezelf in 60 dagen
Twijfel je of dit traject wat voor jou is? Plan dan een gratis match gesprek aan (online) of kies voor een losse VIP behandeling bij me in de praktijk zodat we alvast kennismaken en ervaar wat mindrelax voetreflextherapie voor jou doet. 

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

Powervrouw

Powervrouw

Deze blog schrijf ik naar aanleiding van een behandeling afgelopen week. Want ik wil graag eens met je delen wat ik zooo vaak voel en tegelijk hoor bij mijn klanten. Kleine spoiler, dat zijn 2 totaal verschillende dingen 😉

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin