Home » Blog » Blog » Als je de lat te hoog legt voor jezelf

Als je de lat te hoog legt voor jezelf

door | 4 dec, 2023 | Blog

Ik heb laatst een yoga abonnement afgesloten, gewoon om lekker thuis te kunnen doen wanneer het mij uitkomt. Heerlijk vind ik het om te doen.

En omdat ik het zo lekker vind, had ik bedacht dat het super fijn is om de dag te starten met yoga oefeningen en na de behandeling s’ avonds, voor het slapen gaan, de dag goed af te sluiten met yoga.

Ik nam niet de tijd om dit te overdenken. Wat mogelijk was, wanneer ik het echt nodig had en vooral wat haalbaar was. Ik dacht letterlijk “wat heerlijk om elke dag zo lekker te starten en af te sluiten”.

Maar daarin tegen…
Je voelt hem misschien al aankomen, ik stond helemaal nooit op de yoga mat.

Bij mij duurde het even voordat het kwartje viel, ik heb er eens de tijd voor genomen om te voelen waarom ik het nou eigenlijk niet deed. Want ik vind het juist zo fijn.

Standaard smoesjes
Dan komen er eerst de praktische dingen voorbij, geen tijd, moe, belangrijkere dingen die echt nog even moesten gebeuren, het was al te laat etc.

Maar toen ging ik een laagje dieper, voorbij deze redenen/smoesjes. En toen kwam opeens naar boven: Waarom wil ik dit elke dag en zelfs twee keer per dag?!

Valkuil
Ik had geen duidelijke (en haalbare) afspraken met mezelf gemaakt over wanneer en hoe vaak. Ik had blijkbaar een beeld, een verwachting, waar ik me niet bewust van was. Ik had in het algemeen bedacht wanneer het fijn zou zijn om een yogales te doen.

In de ochtend om mijn dag lekker te starten en ‘s avonds voor het slapen gaan. Maar dat dit fijne momenten zijn om aan yoga te doen, betekend niet dat ik het ook op al die momenten moet doen!

En onbewust legde ik dit mezelf dus wel op. Dit waren de momenten waarop ik het heerlijk zou vinden…maar ik verwachtte dus ook dat ik het dan meteen alle keren maar moest doen.

Een nieuwe routine aanleren kost gemiddeld 6 weken. En dan moet je het ook echt elke dag, bewust en consequent, doen. Nu verwachtte ik van mezelf dat ik uit het niets even 2x per dag, elke dag een yogales zou gaan doen…En ik had elke dag een mega rotgevoel!

De lat lag sky-high!
Dus was dit gedoemd om te mislukken. Want het is niet haalbaar. Vanuit niets wilde ik álles.

En omdat ik de eerste avond al miste had ik het gevoel van falen en teleurstelling in mijzelf. Met teleurstelling glipt de motivatie zo door je vingers. En dus was de volgende ochtend opnieuw een ‘mislukking’ want ik kreeg het niet voor elkaar mijn yoga oefeningen te doen.

Daar was de neerwaardse spiraal. Na een paar dagen werd de drempel om de yogamat op te stappen zo hoog…De lol was er echt helemaal vanaf. Ik ging gewoon niet meer. Ik gaf op. Met een vreselijk gevoel er gratis en voor niets bij.

Blinde vlek
Omdat ik de lat voor mijzelf zo hoog had gelegd. En het ‘stomme’ is, iedereen zal nu denken “ja logisch dat het niet lukte want je wilde veels te vaak op die mat staan” maar dit is onbewust en van jezelf zie je dit niet. Dat heet een blinde vlek.

We hebben ze allemaal, die blinde vlekken. En ze zorgen ervoor dat je doelen niet haalt, je slecht voelt of iets niet voor elkaar krijgt.

Oplossing
Ik heb nu met mijzelf afgesproken dat ik 2x per week yoga oefeningen ga doen. 1x op donderdag avond en 1x op zondag ochtend.
Komt het een keer niet uit op donderdag avond dan heb ik nog genoeg andere momenten over in de week om het wel te doen en die plan ik dan meteen in.

Op deze manier heb ik de lat veel lager voor mijzelf gelegd, is het haalbaar en zal ik dus succesvol zijn. Dat zal mij positieve energie geven in plaats van negatieve energie.


Bij mijn klanten
Ik zie het trouwens ook gebeuren bij mijn klanten. In het dagelijks leven maar ook als ze starten met het traject. Ik deel zoveel kennis en geef bij elke stap meerdere tips en handvatten. Maar ze willen alles in 1 keer snappen én toepassen. En zijn dan heel streng voor zichzelf als het niet lukt of ze het niet volhouden.

Door te voelen waar het mis ging bij mezelf, echt een laag dieper, ontdekte ik mijn blinde vlek. Maar hoe doe je dat, voelen waar het mis gaat?

Ik ontdek jouw blinde vlek
Daar help ik je bij. Dat maakt de behandelingen tijdens het traject Terug in balans zo waardevol want ik hoor, zie en vooral voel met je mee waar je vast loopt en hoe we dat kunnen oplossen.

Maar ook bij een losse behandeling kan ik al met je meedenken en mee voelen. Maak gerust eens een afspraak om het te ervaren tijdens een heerlijke, ontspannen mindrelax-voetreflexbehandeling bij mij in de praktijk .

Lijkt het traject Terug in balans jou wel wat? Ontdek hier wat het traject precies inhoud of neem contact met me op voor meer info, als je vragen hebt of twijfelt of het wel wat voor jouw is.

Ik stap nu lekker mijn yogamat op en wens jou een fantastische dag toe!

Larissa | Mindrelax-voetreflextherapeut

In 2008 was ikzelf uit balans. Voetreflextherapie kwam op mijn pad. Mijn energie begon weer te stromen, ik voelde me ontspannen en kreeg weer zelfvertrouwen.

Direct na de HBO opleiding voetreflextherapie heb ik in 2016 mijn praktijk geopend. Met mijn kennis en ervaring heb ik er minrelax-voetreflex van gemaakt, een unieke therapie. Ik help mijn klanten te ontdekken hoe ze weer in hun kracht staan, wat ze energie geeft en hoe ze hun grenzen bewaken. Zo leren ze hoe ze terug in balans kunnen komen door te doen wat bij ze past.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Larissa

Larissa

A moment for balance

I will be back soon

Larissa
Hoi, 

Super leuk dat je contact wilt opnemen! Ik hoor graag waar ik je mee kan helpen en dan reageer ik zo snel mogelijk 😊

Met energieke groet, 
Larissa
Kies hoe je contact wilt opnemen
chat
Tweet
Share
Share
Pin