Home » Blog » Blog » 365 nieuwe dagen

365 nieuwe dagen

door | 1 jan, 2023 | Blog

Daar zijn we dan, 1 januari 2023. Een nieuw jaar. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Heb jij de afgelopen dagen/weken terug geblikt op 2022? Heb je misschien ook goede voornemens gemaakt voor 2023?

Ik heb een beetje gemengde gevoelens merk ik rondom de feestdagen. Het begon met pakjesavond, daarna met kerst vorige week maar ook nu met oud & nieuw. Ik vind het super leuk en speciaal. Ik vind het ook mooi omdat er een bepaalde boodschap achter zit. Gezelligheid, samen zijn, bewustwording, hoofdstukken afsluiten en nieuwe starten…maar ik merk dat ik ook denk, waarom vandaag?

Pakjesavond hebben wij bijvoorbeeld 20 december gevierd afgelopen jaar. Het kwam agenda-technisch goed uit en ik had het idee dat het voor de kinderen ook wel fijn zou zijn. Dat was ook zo trouwens dus echt een aanrader voor iedereen die Sinterklaas viert 😉

Omdat 1e en 2e kerstdag best wel uitdagend kunnen zijn om iets te plannen met de familie hebben wij de dag voor kerst er dus ook bijgetrokken. Nu was kerstavond dus voor ons gevoel al 1e kerstdag, we begonnen dus ook met een kerst ontbijt etc. en het voelde exact hetzelfde als 1e kerstdag de voorgaande jaren voelde.

En met oud & nieuw dacht ik dit jaar nog meer ‘waarom ‘nu’ terug kijken?’ En ‘waarom ‘nu’ goede voornemens?’ Ik snap dat het een goed moment is om te doen en natuurlijk hartstikke leuk en goed om te doen. Maar ik krijg vaak ook het idee dat het alleen maar met oud & nieuw zou kunnen.

Het nieuwe jaar lijkt een belangrijk keerpunt. Per 1 januari veranderen bijvoorbeeld ook veel tarieven. Maar waarom per 1 januari? Is het product of de dienst dan opeens waardevoller? Mijn eigen coach zegt ook dat ze zelf op 1 januari zonder twijfel veel minder waardevol is na al die oliebollen, glazen champagne en te weinig slaap…dus waarom dan precies vanaf dat moment meer vragen? (Mijn tarief veranderd dus ook niet per 1 januari 2023)

En dan de goede voornemens. Op zich snap ik wel dat je na de feestdagen vol lekker eten er weer een beetje om wilt denken bijvoorbeeld. Maar het percentage, ik weet geen precieze aantallen, dat eind januari zich nog aan de goede voornemens houdt is extreem laag.
We beginnen ook graag met diëten of sporten op maandag, aan het begin van een nieuwe week. En in het weekend ervoor gaan we nog even goed los, eten we nog even extra lekker/veel/ongezond…En op vrijdag breekt er weer een weekend aan: het is zo gezellig om met visite even een borrel te doen en dan ook maar even een lekker hapje erbij…

Het lijkt erop dat we de goede voornemens maken omdat het eigenlijk zou moeten (gezonder, minder eten, meer bewegen etc) en het er een beetje bij hoort maar de diepe motivatie ontbreekt. In vaktermen heet dat ‘de pijn is niet groot genoeg’ om echt iets te veranderen in ons leven of routine.

Dus ik zou zeggen, laat het los en neem je pas iets goed voor om te veranderen in je leven als je echt oprecht gemotiveerd bent. Als je ècht iets wilt veranderen en niet omdat het 1 januari is. En of dat dan een maandag, een woensdag of een zondag is, of het 1 januari is, 24 maart, 16 september of 27 december is maakt niet uit, als je het maar voelt!

En wanneer je het echt voelt, je echt oprecht gemotiveerd bent, zal je veel succesvoller zijn! Hoe fijn is dat? Dat je in plaats van weer een teleurstelling dat je het niet vol gehouden hebt blijvend resultaat hebt?

Maar het is vandaag 1 januari, de start van een nieuw kalender jaar
en dat betekent dat we 365 nieuwe dagen voor ons hebben.

Elke 24 uur een nieuwe dag waar je een feestje van kan maken.
Elk uur 60 nieuwe minuten waarin je iets kan veranderen als dat nodig is.
Elke minuut gevuld met seconden waarin er iets op je pad kan komen dat je leven veranderd.
Al die 365 dagen zitten weer bomvol keuzes, mogelijkheden,
uitdagingen, leermomenten en keerpunten.

Zit er iets tegen, lukt iets niet, heb je een fout gemaakt, heb je een tegenslag,
loopt iets anders dan je gehoopt of gedacht had?
Elke dag, elk uur, elke minuut en zelfs elke seconde krijg je een nieuwe kans,
een kans om er (weer) een feestje van te maken.

‘Celebrate each day as a new beginning’


Ik hoop dat een fijne nacht hebt gehad deze jaarwisseling. Dat de avond en nacht een invulling had waar jij blij van werd, dat je het nieuwe jaar op jou manier hebt kunnen inluiden. Zelf hebben wij in ons huispak, samen met de kids in pyjama, met een zelfgemaakte oliebol in ons hand van het vuurwerk genoten. Het uitzicht bij ons achter, de skyline van Zwaag en Hoorn, was behoorlijk indrukwekkend 😉

Ik wens je 365 dagen vol energie, plezier, liefde, gezondheid, waardevolle momenten, fijne mensen om je heen, ontspanning, gezelligheid, warmte, positiviteit en een heleboel momenten van balans toe 🙏🏻
En vandaag is de eerste dag…welke mooie momenten en kansen zullen er voorbij komen? Maak er een feestje van. Elke dag weer. 365 dagen lang. 

Over Larissa

Mijn naam is Larissa, mindrelax-voetreflextherapeut bij A moment for balance.

Ik help vrouwen die worstelen met vermoeidheid om weer te bruisen van energie.

In 2016 ben ik afgestudeerd op de HBO opleiding ‘School voor voetreflexologie’ en op datzelfde moment is mijn praktijk geopend. Inmiddels heb ik al veel klanten geholpen om de energie terug in balans te krijgen zodat ze weer lekker in hun vel zitten en volop kunnen genieten van het leven.

 

Interessante onderwerpen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin